Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους ευχομαι.
Σημερα ειπα να ξεκινησω γλυκα την εβδομαδα και
να σας κερασω νοστιμοτατο κορμο μιας και
το Σαββατο ειχαμε επετειο γαμου!!!
60
Μερίδες: 4 άτομα
Πολύ εύκολο
Συστατικά
βιταμ 1/2 πακετο
ζαχαρη αχνη 1 ποτήρι νερου
κακάο 4 κ.σ. κοσκινισμένο
κουβερτούρα 100 γραμμ. λιωμένη
κονιάκ 1 σφηνακι
μπισκότα βουτύρου 1 πακέτο (κομμενα σε κομματια)
Για το γλάσο
κουβερτούρα 150 γραμμ. υγείας κομμένη σε κομμάτια
κρέμα γάλακτος 200 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη αχνη,μεχρι να ασπρισουν αφρατεψουν.
Στην συνεχεια ριχνουμε το κοσκινισμενο κακαο,
την λιωμενη κουβερτουρα,
το κονιακ τα χτυπαμε λιγο ακομα σταματαμε το χτυπημα
και προσθετουμε τα κομμενα μπισκοτα
ανακατευουμε ελαφρα με σπατουλα να ενωθουν καλαολα τα υλικα.
Παιρνουμε μια μικρη μακροστενη φορμα αδειαζουμε το μειγμα και το τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν καλά.
Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τον περιχύνουμε με το γλάσο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Σεπτεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα