Ενας κορμος με τα ολα του,ενας κορμος που διαφερει απο ολους τους αλλους!!!
Η πεντανοστιμη γεμιση κανει την διαφορα.
Ενας κορμος εξαιρετικος,ιδανικος και για τις γιορτινες ημερες των Χριστουγεννων!!
Δικος σας!!!
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
αλευρι φαριν απ 70 γρ. 2 φορες κοσκινισμενο
κακαο 45 γρ. αγλυκο 2 φορες κοσκινισμενο
ζαχαρη 130 γρ. κρυσταλλικη
αβγα 5
λεμονι Ξυσμα απο 1
βανιλια 1
ουισκι 2 κ.σουπας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
καστανα 400 γρ. καθαρο βαρος (καθαρισμενα απο φλουδες) βρασμενα και αλεσμενα στο μουλτι
κουβερτουρα γαλακτος 100 γρ.
κρεμα γαλακτος 200 γρ.
βουτυρο 1 κ.σουπας
μέλι 1 κ.σουπας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
κρεμα γαλακτος 200 γρ. με 35% λιπαρα
κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ.
μέλι 1 κ.σουπας
αλατι 1 πρεζα
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
καταιφι 450 γρ.φυλλο
βουτυρο 150 γρ. αγελαδος λιωμενο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη 570 γρ,
νερό 560 ml
βανιλια 1
χυμό λεμόνι 3-4 σταγονες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξανουμε πολυ καλα με τα χερια μας το φυλλο καταιφι
και το απλωνουμε σε ταψι Νο 41 επι 31
Με ενα κουταλι ριχνουμε σε ολη την επιφανεια το λιωμενο βουτυρο και με τα χερια μας το ανακατευουμε
να βουτυρωθουν πολυ καλα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στον αερα μεχρι να παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Οσο ψηνεται το φυλλο ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε τα υλικα σε κατσαρολακι και ανακατευουμε στην αρχη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
με ξυλινη κουταλα και σταματαμε.
Απο την ωρα του βρασμου μετραμε 1 μονο λεπτο και αφαιρουμε απο την φωτια.
Μολις βγει το φυλλο σιροπιαζουμε και αφηνουμε να πιει το σιροπακι του.
Ετοιμαζουμε την κρεμα καστανο βαζοντας στην φωτια μια κατσαρολιτσα την κρεμα γαλακτος,την κουβερτουρα το μελι ανακατευουμε να λιωσουν,προσθετουμε το βουτυρο να λυωσει και αυτο
και τελος εκτος φωτιας προσθετουμε τα καστανα.Ανακατευουμε πολυ καλα,αφηνουμε να πεσει
η θερμοκρασια σκεπαζουμε και την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμαστουν και τα υπολοιπα υλικα του γλυκου.
Ετοιμαζουμε την επικαλυψη...βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και μολις ερθει σε σημειο βρασμου την ριχνουμε στην κομματιασμενη
κουβερτουρα οπου εχουμε σε ενα μπολ.
Αφηνουμε να σταθει για λιγο και στην συνεχεια ριχνουμε το αλατι το μελι και τα ανακατευουμε
μεχρι να γυαλισει και την τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει να πηξει ελαχιστα ωστε να μπορεσουμε να καλυψουμε τον κορμο.
Τελος βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα την ζαχαρη,το ξυσμα,την βανιλια και τα χτυπαμε
μεχρι να εχουμε μια αφρατη κρεμα.
Σταματαμε το χτυπημε και προσθετουμε λιγο λιγο και ανακατευοντας με πλαστικη μαριζ ουισκι αλευρι και κακαο με απαλες κινησεις απο κατω προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βουτυρωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,στρωνουμε λαδοκολλα την αλειφουμε με βουτυρο,και απλωνουμε ομοιομορφα το παντεσπανι
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτα.
Στον παγκο της κουζινας μας εχουμε στρωσει λαδοκολλα πασπαλισμενη με ζαχαρη κρυσταλλικη και με προσοχη τουμπαρουμε το ψημενο παντεσπανι.
Παιρνουμε το σιροπιασμενο καταιφι και το στρωνουμε στο παντεσπανι,
κατοπιν απο πανω στρωνουμε την κρεμα καστανο
και με την βοηθεια της λαδοκολλας τυλιγουμε σε ρολο το παντεσπανι.
Καλυπτουμε τον κορμο με την σοκολατα γκαναζ και τον διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ