ΠΟΥΛΕΡΙΚΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΥΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣ ΤΣΕΝΤΑΡ!!!

Απιστευτες σε νοστιμια κοτομπουκιτσες  πικαντικες σε χυλο πορτοκαλιου, μπυρας και σκορδου, συνοδευομενες με πεντανοστιμη σως τσενταρ. Δοκιμαστε και απολαυστε καθε κοτο-μπουκια!!!

svg50
Μερίδες: 3 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 400 γρ.φιλετο
    mix μπαχαρικων 2 κ.γλυκου καρινο για κοτοπουλο
    τσιλι 2 πρεζες
    αλατι
    ελαιολαδο για το τηγανι
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
    χυμό πορτοκάλι 80 ml φυσικο
    μπυρα 250 ml
    σκορδο 2 κ.γλυκου σε σκονη
    φαρινα 190 γρ. κοσκινισμενο
    αλατι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΝΤΑΡ ΣΩΣ
    βουτυρο 2 κ.σουπας
    αλευρι 2 κ.σουπας
    γαλα 1 κουπα του Neskafe φρεσκο
    τσενταρ 110 γρ.φρεσκοτριμμενο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και στεγνωνουμε το φιλετο. Το κοβουμε σε μικρες μπουκιες και ριχνουμε ολα τα μυρωδικα. Ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
  2. Ετοιμαζουμε τον χυλο μας βαζοντας σε μπολ τον χυμο πορτοκαλιου,την μπυρα το σκορδο το αναλογο αλατι
  3.  και σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι
  4.  ανακατευοντας με το συρμα.
  5. Τοποθετουμε και τον χυλο στο ψυγειο για 1 ωρα
  6. Κατοπιν βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι το ελαιολαδο να ζεσταθει. Ριχνουμε λιγες λιγες μπουκιτσες μεσα στον χυλο
  7.  και κατοπιν μια μια τις ριχνουμε αραια στο τηγανι
  8.  και τις τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισουν και απο τις 2 πλευρες τους
  9.  και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια.
  10. Για την σως βαζουμε το βουτυρο σε μετρια θερμοκρασια να λιωσει
  11. και προσθετουμε το αλευρι ανακατευοντας για 1 λεπτο περιπου.
  12. Κατοπιν προσθετουμε σιγα σιγα το γαλα ανακατευοντας συνεχως,
  13. μεχρι να γινει παχυρευστο.
  14. Προσθετουμε αλατι,πιπερι και το αφαιρουμε απο την φωτια. Καθως ειναι ζεστο και εκτος φωτιας προσθετουμε το τυρι τσενταρ
  15.  ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και ομογενοποιηθει. Δοκιμαζουμε αν θελει περισσοτερο αλατι και πιπερι και σερβιρουμε αμεσως κοτομπουκιες και σως.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Ιουνίου 2014