Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε στεγνωνουμε και κοβουμε σε μικρες μπουκιτσες το φιλετο σε ξυλο κοπης.
Ριχνουμε αλατι,πιπερι καρυ κατα βουληση,και ανακατευουμε καλα.
- Σε μπολ ανακατευουμε γιαουρτι,μουσταρδα μελι
- και ριχνουμε τις κοτομπουκιες.
- Ανακατευουμε και προσθετουμε το σουσαμι
- ανακατευοντας και παλι να παει το σουσαμι παντου.\
- Παιρνουμε ενα καλαμακι,παιρναμε ενα κομματι πιπεριας,ενα κομματι κοτοπουλο,ενα κομματι καπνιστο ζαμπον και ουτω καθεξης μεχρι να περασουμε απο 5 κομματια στο καθε καλαμακι.
- Αραδιαζουμε στο τραπεζι μας την σφολιατα την ανοιγουμε ελαφρως,ακουμπαμε επανω ενα καλαμακι και παιρνουμε τα μετρα που θα το ντυσουμε,και με μαχαιρι κοβουμε το καθε κομματι σφολιατας.
- Ντυνουμε πολυ καλα το καλαμακι μας,και σε καθε ενωση αλειφουμε με λιγο νερακι να κλεισουν καλα για να μην μας ανοιξουν στο ψησιμο.
- Τελος αλειφουμε με λιγο γαλα την επιφανεια της σφολιατας και πασπαλιζουμε με το σουσαμι.
- Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας,οπου εχουμε στρωσει αντικολλητικη λαδοκολλα,
και τα ψηνουμε στην τελευταια χαμηλη σχαρα για 35 λεπτα στις αντιστασεις στους 170 βαθμους και μετα ανεβαζουμε την λαμαρινα στο κεντρο του φουρνου και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα, μεχρι να παρει χρωμα η σφολιατα..και ειναι ετοιμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Νοεμβρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ