ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ…ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ..ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

svg80
Μερίδες: 24 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 450 γρ κομμενο σε μικρα κομματια
    κιτρινα τυρια 1 φλ.τσαγιου τριμμενα της αρεσκειας σας
    φετα 1 φλ τσαγιου τριμμενη
    κρεμμυδι 2 ψιλοκομμενα
    σκορδο 1 σκ ψιλοκομμενο
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο λίγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε πλυνει και κοψει το κοτοπουλο σε μικρα κομματια,και βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε ενα τηγανι και σωταρουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο
  2. και στην συνεχεια ριχνουμε το κοτοπουλο και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα,για ενα 5 λεπτο.
  3. Κατοπιν ριχνουμε τα τυρια,αλατι πιπερι και ανακατευουμε πολυ καλα σε χαμηλη φωτια και τα αφηνουμε να σιγοψηθουν για 5-7 λεπτα και τα  κατεβαζουμε απο την φωτια.
  4. Εχουμε φτιαξει την ζυμη,παιρνουμε λιγη στο χερι μας την κανουμε μπαλακι
  5. και με την παλαμη μας το πιεζουμε στον παγκο μας να ανοιξει
  6. παιρνουμε λιγη γεμιση με ενα κουταλακι του γλυκου,την βαζουμε στο κεντρο της ζυμης
  7.  το διπλωνουμε και με ενα πηρουνακι κλεινουμε τα πλαινα.
  8. Τα βαζουμε στο ταψι μας τα αλοιφουμε με αυγο,και τα ψηνουμε στους 180  βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Νοεμβρίου 2010