ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ!!!

Αλλος ενας ακομα τροπος να μαγειρεψουμε το αγαπημενο θελω να πιστευω σε ολους κοτοπουλο, φρικασε με ωραιοτατα φρεσκα μαρουλακια...Δοκιμαστε το...!!!

svg45
Μερίδες: 6 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 1.200 -1.500 γρ. κομμενο σε μεριδουλες
    μαρουλι 3 μεγαλα
    κρεμμυδια 1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    αλατι
    πιπερι
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
    αβγα 2
    λεμονι 1 1/2 -2
    νισεστε 1 κουτ.σουπας η’κορν φλαουρ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα τα κομματια κοτοπουλου και τα στραγγιζουμε. Βαζουμε το ελαιολαδο σε κατσαρολα να ζεσταθει και ριχνουμε τα φρεσκοκομμενα κρεμμυδακια να σωταριστουν ελαφρα.
  2. Ριχνουμε στη συνεχεια το κοτοπουλο
  3. και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα.
  4. Προσθετουμε νερο ζεστο τοσο ισα που να σκεπαζει το κοτοπουλο.
  5. Χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια και αφηνουμε να βρασει για μιση ωριτσα περιπου. Αφου εχουμε περασει τα μαρουλια απο αφθονο τρεχουμενο νερο τα χοντροκοβουμε
  6.  και τα ριχνουμε στην κατσαρολα ανακατευουμε προσεχτικα να μαραθουν,ριχνουμε και τον ανηθο,
  7. ανακατευουμε ξανα και αφηνουμε να βρασουν.
  8. Τελος ριχνουμε το αναλογο αλατι και πιπερι και ετοιμαζουμε το αυγολεμονο.
  9. Χτυπαμε τα αυγα στο μουλτι,ριχνουμε τον χυμο λεμονιων ξαναχτυπαμε και τοτε παιρνουμε 2 μεγαλες κουταλες απο το ζουμι του φαγητου το οποιο πλεον το εχουμε κατεβασει απο την φωτια,χτυπαμε ξανα και τελος προσθετουμε το κορν φλαουρ η' τον νισεστε,ξαναχτυπαμε και το προσθετουμε σε ολη την επιφανεια του φαγητου.
  10. Ανακινουμε προσεχτικα κυκλικα την κατσαρολα με τα χερια μας,το ξαναβαζουμε στην φωτια να παρει 2 βρασεις ακομα.
  11. Κατεβαζουμε απο την φωτια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Μαΐου 2013