ΜΠΟΥΦΕΣΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΒΑ!!!

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ,ΕΥΚΟΛΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο φιλετο στηθος η μπουτι 800 γρ κομμενο σε λωριδες.
    κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα 5 τεμ.
    Γραβιερα τριμμενη 200 γρ
    κεφαλοτυρι τριμμενο 100 γρ
    δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο 2 κ.σουπας
    γιαουρτι 1/2 κιλο
    αβγα ελαφρα χτυπημενα 3 τεμ.
    αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    ελαιολαδο 50 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα το κοτοπουλο,το κοβουμε σε λωριδες και το σωταρουμε στο τηγανι με το λαδι οπου εχουμε ηδη βαλει να ζεσταθει.
  2. Μολις αλλαξει χρωμα το κοτοπουλο,εχει ασπρισει δηλαδη απ'ολες τις μεριες
  3. ριχνουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια και τα σωταρουμε ολα μαζι, μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδακια,και τα αποσυρουμε απο την φωτια αφηνοντας τα να κρυωσουν ελαφρα.
  4. Στην συνεχεια ριχνουμε τα τυρια,τον δυοσμο,αλατι,πιπερι και τα ανακατευουμε.
  5. Σε ενα μπωλ χτυπαμε ελαφρα τα αυγα,
  6. ριχνουμε και το γιαουρτι τα ανακατευουμε 
  7. τα ριχνουμε επανω στο κοτοπουλο,ανακατευουμε παλι καλα και ριχνουμε το υλικο μας σε ενα πυρεξ και το ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει η επιφανεια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Οκτωβρίου 2010