Ευκολο γρηγορο και πεντανοστιμο κοτοπουλο με καπνιστη παπρικα και λουσμενο με σως μαγιονεζας με εξαιρετικη γευση!!!
Δοκιμαστε το!!!
60
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο
Συστατικά
κοτοπουλο 1.600 γρ. κομμενο σε μεριδες
πατατες κομμενες σε ροδελες
αλατι
πιπερι
σκορδο σκονη
παπρικα καπνιστη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
ελαιολαδο 50 ml για τσιγαρισμα κιμα
χυμό λεμόνι απο ενα λεμονιου
σκορδο 3 σκελιδες λιωμενες στην πρεσα
μαγιονεζα 4 κ.σουπας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε το κοτοπουλο και το στραγγιζουμε σε χαρτι κουζινας.
Το πασπαλιζουμε με αλατι,πιπερι,ριγανη σκορδο σκονη και μπολικη παπρικα καπνιστη.
Στρωνουμε στον παγκο μας απο 3 λαδοκολλες για καθε μεριδα τοποθετουμε την καθε μεριδα με τις αναλογες πατατες μεσα αφου τις εχουμε αλατισει,εχουμε βαλει ριγανη
κλεινουμε τις λαδοκολλες σε πουγκια και τα δενουμε σφιχτα με τον σπαγγο.
Τα τοποθετουμε σε ταψι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα και μετα χαμηλωνουμε στους 180 για 3 τεταρτα ακομα.και κατοπιν ανοιγουμε με προσοχη τα πουγκια
και τα αφηνουμε να παρουν λιγο χρωμα.(ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ)
Σε σεικερ βαζουμε ολα τα υλικα για την σως και τα χτυπαμε πολυ καλα.
Σερβιρουμε σε πιατα καθε μεριδα με την σως πανω σε κοτοπουλο και πατατες (μπολικη) και συνοδευουμε με σαλατα εποχης!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ