ΖΥΜΑΡΙΚΑΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ!!!

Μμμμμ..Μουρλια εγινε!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 1 κομμενο σε μεριδες
    χυλοπιτες 1/2 κιλο
    κρεμμυδι 2 μετρια ξερα ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ.ψιλοκομμενες
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    χυμο ντοματας 1/2 συσκευασια
    γλυκανισο 1/2 ποτηρακι κρασιου τσιπουρο με
    μπαχαρι 4 κοκους
    δαφνη 2 φυλλα
    κανελα 1/2 κ.γλυκου κοφτο
    γαρυφαλο 1 πρεζα σκονη
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε σε μεριδες το κοτοπουλο,το πλενουμε καλα και το αφηνουμε στην ακρη. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα να ζεσταθει,και σωταρουμε κρεμμυδια και σκορδο,
  2. στην συνεχεια ριχνουμε τα κομματια κοτοπουλου τα σωταρουμε ολα μαζι,
  3. ριχνουμε τα μυρωδικα,και σβηνουμε με το τσιπουρο.
  4. Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ,και κατοπιν ριχνουμε τα ντοματακια,τον χυμο,την ζαχαρη,
  5. ριχνουμε και λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει,
  6. μεχρι να πηξει η σαλτσουλα του και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατι.
  7. Σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε με τον γνωστο τροπο τις χυλοπιτες και σερβιρουμε το φαγητο με μπολικο τριμμενο τυρι. Μπορουμε επισης αν θελουμε να ριξουμε τις χυλοπιτες να βρασουν μεσα στο κοτοπουλο. Εκτος απο χυλοπιτες μπορουμε να συνοδεψουμε το κοτοπουλο,με πατατουλες τηγανιτες,πουρε,ρυζι,η'μακαρονια. Να σημειωσω πως το τσιπουρο με τον γλυκανισο δινει μια ιδιαιτερη γευση.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Φεβρουαρίου 2011