Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κοβουμε σε μεριδες το κοτοπουλο,το πλενουμε
καλα και το αφηνουμε στην ακρη.
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα να ζεσταθει,και σωταρουμε κρεμμυδια και σκορδο,
- στην συνεχεια ριχνουμε τα κομματια κοτοπουλου
τα σωταρουμε ολα μαζι,
- ριχνουμε τα μυρωδικα,και σβηνουμε με το τσιπουρο.
- Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ,και κατοπιν ριχνουμε τα ντοματακια,τον χυμο,την ζαχαρη,
- ριχνουμε και λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει,
- μεχρι να πηξει η σαλτσουλα του και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατι.
- Σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε με τον γνωστο τροπο τις χυλοπιτες και σερβιρουμε το φαγητο με μπολικο τριμμενο τυρι.
Μπορουμε επισης αν θελουμε να ριξουμε τις χυλοπιτες να βρασουν μεσα στο κοτοπουλο.
Εκτος απο χυλοπιτες μπορουμε να συνοδεψουμε το κοτοπουλο,με πατατουλες τηγανιτες,πουρε,ρυζι,η'μακαρονια.
Να σημειωσω πως το τσιπουρο με τον γλυκανισο δινει μια ιδιαιτερη γευση.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Φεβρουαρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μακαρονοσαλατα Ευκολη Πεντανοστιμη σε 5' Κρύα Σαλάτα Ζυμαρικών Γρηγορη Καλοκαιρινη Σαλατα