ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!!!

Για οσους λατρευουν τις γλυκοξινες γευσεις και γενικα την Ασιατικη κουζινα,αυτο το φαγητο σιγουρα θα το λατρεψουν.. Ολα τα υλικα δενουν απολυτα μεταξυ τους και δινουν ενα εξαιρετικο και απιστευτο γευστικο αποτελεσμα.Συνοδεψτε το με αγριο ρυζι η'επανω σε ψητα λαχανικα,απλα τελειο!!! Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 500 γρ.στηθος φιλετο κομμενο σε μπουκιες
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    σκορδο 1 σκ.ψιλοκομμενη
    πιπεριες 4 χρωματιστες κομμενες σε καρε
    μανιταρια 200 γρ. κομμενα
    τζιντζερ 1 κ.γλυκου φρεσκοτριμμενη
    λαχανο 1 κουπα τριμμενο μωβ
    ντοματες 2 κομμενες σε μικρα καρε η’1 συσκευασια κονκασε
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κρεμα βαλσαμικου 100 ml με θυμαρισιο μελι ( ετσι αναγραφεται στην συσκευασια)
    κορν φλαουρ 1 κ.γλυκου
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και κοβουμε σε μπουκιες το κοτοπουλο αφηνοντας το να στεγνωσει απο τα νερα. Βαζουμε σε κατσαρολα λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε το κοτοπουλο.
  2. Το σωταρουμε καλα μεχρι να αλλαξει χρωμα.( ασπρισει)
  3. Κατοπιν ριχνουμε κρεμμυδι με σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι για λιγο
  4. και τελος προσθετουμε ολα τα υπολοιπα λαχανικα εκτος απο τις ντοματες
  5.  και τα σωταρουμε καλα μεχρι να μαλακωσουν (μαραθουν).
  6. Σβηνουμε με το βαλσαμικο,
  7. αφηνουμε λιγο να εξατμιστει και προσθετουμε την παστα ντοματας με τις υπολοιπες ντοματες,
  8. προσθετουμε πιπερακι
  9.  και  αφηνουμε για ενα τεταρτακι να βρασουν , τελος προσθετουμε το αναλογο αλατι και το κορν φλαουρ να δεσει η σαλτσουλα.
  10. Σερβιρουμε με ρυζι η'ψητα λαχανικα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Οκτωβρίου 2014