Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο.
Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε σε πιατέλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4’.
Σβήνουμε με το ½ φλ. κρασί.
Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50’ έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.
Τότε ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους (3’ περίπου).
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20’.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα.
Σε μπωλ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή βραστή πατάτα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Ιανουαρίου 2012
ΥΓ:Στην συγκεκριμενη συνταγη η Αργυρω χρησιμοποιησε φρεσκα μανιταρια,
επειδη εμεις τα φρεσκα δεν τα τρωμε εβαλα κονσερβας.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ