Αλλο ενα πεντανοστομο πιατο με λεμονοριγανατο
κοτοπουλο και πατατουλες τηγανιτες!!!
40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
κοτοπουλο 1 μετριο κομμενο σε μεριδες
κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
σκορδο 3 σκ.ψιλοκομμενες
μπαχαρι 4 κοκκους
χυμό λεμόνι 2 λεμονια
λευκο κρασι 1 ποτηρακι κρασιου
ριγανη 1 κ.σουπας
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
κορν φλαουρ 2 κ.σουπας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει,και σωταρουμε το κοτοπουλο καλα
μεχρι να αλλαξει χρωμα(αφου το εχουμε χωρισει σε μεριδεςκαι το εχουμε πλυνει καλα)
Στην συνεχεια ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα.
Κατοπιν ριχνουμε το κρασι,πιπερι,μπαχαρι μια κουπα νεροσκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσειτο κοτοπουλο και μεινει με το λαδακι του,αν δειτε ομως οτι θελει νερακι συμπληρωστε λιγο ζεστο.
Οταν ειναι ετοιμο εχουμε τον χυμο λεμονιων και διαλυουμε τον κορν φλαουρκαι το ριχνουμε στο φαγητο,ριχνουμε το αλατι και τελος την ριγανη και το αφηνουμε λιγο να παρει μερικες βρασεις για να πηξει λιγο η σαλτσουλα.Συνοδευουμε με πατατουλες τηγανιτες η'ρυζακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ