ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΦΩΛΙΑ!!!

Υπεροχα μαγειρεμενο και αρωματισμενο κοτοπουλο σε τραγανη φωλια φυλλου κρουστας,θα εντυπωσιασει στο τραπεζι την οικογενεια,η'το γιορτινο σας τραπεζι γευστικα,και εμφανισιακα. Δοκιμαστε το!!!

svg65
Μερίδες: 6 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • φυλλα κρουστας 3 (που ειναι μονο για πιτες)
    κοτοπουλο 250 γρ. φιλετο κομμενο σε μικρες μπουκιτσες
    κρεμμυδι 1 ξερο μετριο ψιλοκομμενο
    πρασο 1 ψιλοκομμενο μονο το λευκο μερος
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    πρασινη πιπερια 1/2 κομμενη σε κυβους
    ελιες 10 καλαμων χωρις κουκουτσι κομμενες σε φετες
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    χυμό πορτοκάλι 1/2 σφηνακι
    μουσταρδα 2 κ.σουπας
    τυρι 6 φετες τηγμενο για τοστ
    τυρι 2 κ.σουπας σκληρο τριμμενο
    ελαιολαδο 50 ml
    αλατι
    ριγανη 1 πρεζα
    παπρικα 2 πρεζες γλυκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε κρεμμυδι,πρασο,σκορδο πιπερια,
  2. κατοπιν ριχνουμε τις μπουκιες κοτοπουλου
  3.  και τα σωταρουμε ολα μαζι
  4.  και σε χαμηλη φωτια το αφηνουμε να σιγοψηθει ανακατευοντας που και που να παρει χρωματακι παντου και να καραμελωσουν τα κρεμμυδια.
  5. Ριχνουμε τις ελιες αλατι,ριγανη,παπρικα μαιντανο και ανακατευουμε.
  6. Ανακατευουμε σε μπολ το χυμο πορτοκαλι με την μουσταρδα
  7. το ριχνουμε στο κοτοπουλο,
  8. προσθετουμε και το τριμμενο τυρι ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια αφηνοντας το στην ακρη μεχρι να ετοιμασουμε τις φωλιες.
  9. Παιρνουμε τα 3 φυλλα τα βαζουμε στον παγκο μας και με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε σε 2 ισομερη κομματια το φυλλο και εχουμε 3 λωριδες.
  10. Κατοπιν την καθε λωριδα την κοβουμε στα 2 (οπου εχουμε συνολο 6 τετραγωνα).
  11. Παιρνουμε το 1 τετραγωνο οπου ειναι 3 φυλλα τα λαδωνουμε με πινελο ενα ενα.
  12. Σε ταψακι που φτιαχνουμε κεκακια-μαφινς λαδωνουμε μια μια θηκη
  13.  και βαζουμε απο 3 φυλλα σε καθε θηκη
  14.  με αντιθετη φορα το καθε φυλλο (γωνια του).
  15. Βαζουμε το ταψακι σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα τα φυλλα και τα αφαιρουμε.
  16. Τα αφαιρουμε με προσοχη απο τις θηκες και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου με στρωμενη λαδοκολλα. Με ενα κουταλι σουπας βαζουμε σε καθε φωλια γεμιση
  17. σκεπαζουμε απο μια φετα τηγμενο τυρι
  18. και το βαζουμε παλι στον φουρνο που ειναι ηδη κλειστος αλλα ζεστος μεχρι να λιωσει το τυρι
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Οκτωβρίου 2013