Απο τα καλυτερα και νοστιμοτερα κοτοπουλα σουβλας..γεμιστο με γραβιερα πικαντικη Αμφιλοχιας και μπολικο σκορδο.Τα διαφορα πασπαλισμενα μπαχαρικα στο κοτοπουλο ερχονται και δινουν την τελεια γευστικη πινελια τους.
Απολαυστε το!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
κοτοπουλο 1 2 κιλα
γραβιερα 250 γρ. πικαντικη Αμφιλοχιας κομμενη σε μετριους κυβους
σκορδο 12 σκελιδες (1 κεφαλι)
αλατι ημιχονδρο
πιπερι φρεσκοτριμμένο
παπρικα καπνιστη (κατα βουληση η ποσοτητα)
καρυ (κατα βουληση η ποσοτητα)
mix μπαχαρικων για κοτοπουλο (κατα βουληση η ποσοτητα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο
εχουμε κοψει το πανω μερος του πισινου του και το αφηνουμε να στραγγιξει απο τα νερα.
Πασπαλιζουμε το εσωτερικο του κοτοπουλου με αλατι πιπερι και ολα τα υπολοιπα μπαχαρικα,
ανασηκωνουμε αν θελουμε και την πετσουλα του και βαζουμε και εκει μπαχαρικα,
Καρφωνουμε το ενα μπουτι στην σουβλα μετα καρφωνουμε το αλλο σταυρωτα περναμε την σουβλα εσωτερικα του κοτοπουλου να βγει στον λαρυγγα
και καρφωνουμε τις φτερουγες σταυρωτα.
τοποθετουμε μεσα στην κοιλια του το κομμενο τυρι ,τις καθαρισμενες σκελιδες σκορδου ολοκληρες,
και ραβουμε το ανοιγμα για να κρατησουμε μεσα την γεμιση μην φυγει κατα την ωρα του ψησιματος.
Στερεωνουμε το διχαλο στα μπουτια του κοτοπουλου δενουμε με σπαγκο τα μπουτια και τις φτερουγες επανω στην σουβλα
και το βαζουμε στην ψησταρια αφου εχουμε ετοιμασει ηδη την φωτια μας.
Το κοτοπουλο θελει γυρω στις 2 μιση ωρες ψησιμο να ροδοκοκκινισει ..και εχουμε το νου μας στο ψησιμο να εχουμε μπολικη φωτια η'καρβουνα να ενισχυουμε την φωτια μας,και εννοειται να μην μας αρπαξει.
Αφου ψηθει κατεβαζουμε την σουβλα αφαιρουμε με προσοχη το κοτοπουλο,κοβουμε τους σπαγκους το τεμαχιζουμε και το σερβιρουμε ζεστο με πατατουλες τηγανιτες σαλατα εποχης,μπυριτσα η'κρασακι και καλη παρεα.
Μπορειτε να βαλετε και περισσοτερα κοτοπουλα μαζι στην σουβλα αν εχετε μεγαλη παρεα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ