ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ “ΚΥΝΗΓΟΥ”

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 1
    carino 1 κ.σουπας
    θυμαρι λιγο
    βουτυρο 2 κ.σουπας
    κρεμμυδι 3 ψιλοκομμενα
    μανιταρια 1 μικρη κονσερβα ψιλοκομμενα
    ντοματες 3 τριμμενες η’1 κονσερβα
    ντοματακια κονκασε
    ζαχαρη 1κ.γλυκου
    χυμό λεμόνι 2 κ.σουπας
    μαιντανο λιγο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου κοψουμε σε μεριδες το κοτοπουλο,το πλενουμε καλα,και σε ενα
  2. ταψακι βαζουμε λιγο αλευρι,
  3. και ριχνουμε μεσα το carino,
  4. το θυμαρι
  5. ανακατευουμε και αλευρωνουμε καλα τις μεριδες του κοτοπουλου.
  6.  
  7. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει 
  8. και ριχνουμε το 
  9. κοτοπουλο 
  10. και το σωταρουμε πολυ καλα μεχρι να ροδισει.
  11. Στη συνεχεια,ριχνουμε το κρεμμυδι,
  12. τα μανιταρια και τα σωταρουμε τωρα ολα
  13. τα υλικα μαζι καλα.
  14. Κατοπιν ριχνουμε τις ντοματες,
  15. την ζαχαρη 
  16. τον χυμο λεμονιου και
  17. το πιπερι
  18.  και συμπληρωνουμε ζεστο νερακι για να μην χαθει η βραση 
  19. του φαγητου,το σκεπαζουμε και το αφηνουμε να σιγοβρασει 1 ωρα περιπου
  20. μεχρι να μεινει με την σαλτσουλα του.
  21. Το συνοδευουμε με ασπρο ρυζακι,πατατουλες τηγανιτες,ακομα με πουρε
  22. η'μακαρονια.
  23. Οταν σερβιρουμε πασπαλιζουμε επανω στο κοτοπουλο ψιλοκομμενο μαιντανο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Οκτωβρίου 2010