ΚΟΤΟΤΗΓΑΝΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

Κοτοτηγανια σουπερ σπεσιαλ μεζεδακι με χρωματα,αρωματα ανατολης, και γευση πικαντικη για αφθονο κρασι και καλη παρεα. Ενα εξαιρετικο μεζεδακι για καθε σας περισταση!!! Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κοτοπουλου 500 γρ.στηθος φιλετο κομμενο σε μικρες μπουκιες
    πρασο 1 ψιλοκομμενο το ασπρο μερος του μονο
    κρεμμυδια 4 φρεσκα ψιλοκομμενα
    σκορδο 1 σκ. ψιλοκομμενη
    πιπερια 1/2 πορτοκαλι κομμενη ζουλιεν (μπαστουνακι)
    πιπερια 1/2 κιτρινη κομμενη ζουλιεν
    πιπερια 1/2 πρασινη κομμενη ζουλιεν
    πιπερια 1/2 κοκκινη κομμενη ζουλιεν
    μανιταρια 400 γρ, κομμενα σε λεπτες φετες (κονσερβα)
    mix μπαχαρικων 1/2 κ.σουπας για κοτοπουλο
    καρυ 1/2 κ.σουπας
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    αλατι
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    κίτρινα τυριά 150 γρ.mix
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    χυμό πορτοκάλι απο 2 πορτοκαλια
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    μουσταρδα 3 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε πλυνει και κοψει το κοτοπουλο σε μπουκιες προσθετουμε το mix για κοτοπουλο το καρυ και τα ανακατευουμε πολυ καλα.
  2. Βαζουμε στην φωτια ενα αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει και προσθετουμε τις μπουκιες.
  3. Τις ανακατευουμε μεχρι να αλλαξουν χρωμα σε μετρια θερμοκρασια.
  4. Κατοπιν προσθετουμε ολα τα κομμενα λαχανικα μας,
  5. και τα σωταρουμε σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να μαραθουν και να σωθουν οσα υγρα εχουν βγαλει.
  6. Σε μπλεντερ ανακατευουμε τους χυμους λεμονιου,πορτοκαλιων,μουσταρδα, κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε στην τηγανια μας.
  7. Ανακατευουμε καλα,προσθετουμε αλατι φρεσκοτριμμενο πιπερι,
  8. αφηνουμε να παρει κανα 2 βρασεις να δεσει λιγο η σαλτσα αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε τα τριμμενα τυρια.
  9. Ανακατευουμε πολυ καλα
  10.  και σερβιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο απο πανω και τηγανιτες πατατουλες γαρνιτουρα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Δεκεμβρίου 2014