ΚΟΤΣΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

Ενα εξαιρετικα πεντανοστιμο φαγητο για το οικογενειακο,καθημερινο τραπεζι αλλα και ιδανικο για τις εορταστικες ημερες Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας. Το μαριναρισμα απο την προηγουμενη ημερα με μπολικα μυρωδικα και το σιγανο ψησιμο ερχεται μαλακωνει και καραμελωνει κρεας και πατατες. Δικο σας!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κότσια χοιρινα με το δερμα 2.200 γρ.
    πατατες 2 κιλα baby
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
    χυμό πορτοκάλι 250 ml φρεσκο
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    κόκκινο κρασί 300 ml ημιγλυκο
    ελαιολαδο 120 ml
    σκορδο 5 σκ. σπασμενες στην μεση με την παλαμη
    μέλι 1 κ.σουπας
    μουστάρδα 2 κ.σουπας
    δαφνη 3 φυλλα
    δεντρολιβανο 2 κλωναρια φρεσκο
    λουιζα 2 κλωναρια φρεσκια
    ρίγανη 2 κλωναρια φρεσκια
    mix πιπεριων 1 κ.σουπας ολοκληρα
    γαρυφαλλο 10 καρφακια
    πιπερι φρεσκοτριμμενο
    Ριγανη τριμμενη
    αλατι οταν θα βαλουμε το φαγητο για ψησιμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε καθαρισει-πλυνει και στεγνωσει απο τα νερα τα κοτσια,τα βαζουμε σε μια φαρδια λεκανιτσα.
  2. Χτυπαμε στο μπλεντερ-μουλτι ολα τα υγρα... πορτοκαλια,λεμονι,μουσταρδα,κρασι,μελι,ελαιολαδο και περιχυνουμε τα κοτσια.
  3. Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα μυρωδικα,εκτος απο αλατι.
  4. Σκεπαζουμε την λεκανιτσα με αλουμινοχαρτο και την αφηνουμε στο ψυγειο απο το προηγουμενο απογευμα να μαριναριστουν. Στο διαστημα αυτο τα γυρναμε που και που. Την επομενη ημερα οπως ειναι τα αραδιαζουμε στην γαστρα μας, προσθετουμε ενα ποτηρι νερου νερο,αλατακι
  5. σκεπαζουμε με το καπακι και τοποθετουμε την γαστρα στο κατω ραφι του φουρνου οπου τον εχουμε προθερμανει στους 200 βαθμους στις αντιστασεις και τα ψηνουμε για 1/2 ωρα μονο σε αυτους τους βαθμους.Μετα το μισαωρο χαμηλωνουμε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους μεχρι το τελος του ψησιματος. Στις 2  ωρες προσθετουμε και τις πατατουλες και αφηνουμε να ψηθουν ολα μαζι αλλη 1 1/2 ωρα. Καθ'ολη την διαρκεια ψησιματος με προσοχη γυρναμε τα κοτσια να παρουν χρωμα απο ολες τις πλευρες.
  6. Αν δεν μας ικανοποιει το χρωμα τοτε αφαιρουμε το καπακι να παρει περισσοτερο.
TIP: Αν θελουμε σουρωνουμε με προσοχη το ζουμακι,το βαζουμε σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει διαλυουμε σε λιγο νερακι 2 κ.γλυκου κορν φλαουρ το προσθετουμε στο ζουμακι και ανακατευουμε μεχρι να δεσει ελαφρα η σαλτσα και την περιχυνουμε πανω στο φαγητο. Σερβιρουμε σε πιατελα τα κοτσια με τις πατατουλες γυρω γυρω,η' αφαιρουμε το κρεας απο το κοκκαλο και σερβιρουμε σε μεριδες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Δεκεμβρίου 2016