Ενα εξαιρετικα πεντανοστιμο φαγητο για το οικογενειακο,καθημερινο τραπεζι αλλα και ιδανικο για τις εορταστικες ημερες Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας. Το μαριναρισμα απο την προηγουμενη ημερα με μπολικα μυρωδικα και το σιγανο ψησιμο ερχεται μαλακωνει και καραμελωνει κρεας και πατατες. Δικο σας!!!
Αφου εχουμε καθαρισει-πλυνει και στεγνωσει απο τα νερα τα κοτσια,τα βαζουμε σε μια φαρδια λεκανιτσα.
Χτυπαμε στο μπλεντερ-μουλτι ολα τα υγρα... πορτοκαλια,λεμονι,μουσταρδα,κρασι,μελι,ελαιολαδο και περιχυνουμε τα κοτσια.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα μυρωδικα,εκτος απο αλατι.
Σκεπαζουμε την λεκανιτσα με αλουμινοχαρτο και την αφηνουμε στο ψυγειο απο το προηγουμενο απογευμα να μαριναριστουν.
Στο διαστημα αυτο τα γυρναμε που και που.
Την επομενη ημερα οπως ειναι τα αραδιαζουμε στην γαστρα μας,
προσθετουμε ενα ποτηρι νερου νερο,αλατακι
σκεπαζουμε με το καπακι
και τοποθετουμε την γαστρα στο κατω ραφι του φουρνου οπου τον εχουμε προθερμανει στους 200 βαθμους στις αντιστασεις και τα
ψηνουμε για 1/2 ωρα μονο σε αυτους τους βαθμους.Μετα το μισαωρο χαμηλωνουμε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους μεχρι το τελος του ψησιματος.
Στις 2 ωρες προσθετουμε και τις πατατουλες και αφηνουμε να ψηθουν ολα μαζι αλλη 1 1/2 ωρα.
Καθ'ολη την διαρκεια ψησιματος με προσοχη γυρναμε τα κοτσια να παρουν χρωμα απο ολες τις πλευρες.TIP: Αν θελουμε σουρωνουμε με προσοχη το ζουμακι,το βαζουμε σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει διαλυουμε σε λιγο νερακι 2 κ.γλυκου κορν φλαουρ το προσθετουμε στο ζουμακι και ανακατευουμε μεχρι να δεσει ελαφρα η σαλτσα και την περιχυνουμε πανω στο φαγητο. Σερβιρουμε σε πιατελα τα κοτσια με τις πατατουλες γυρω γυρω,η' αφαιρουμε το κρεας απο το κοκκαλο και σερβιρουμε σε μεριδες.





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ