Υπεροχη,πεντανοστιμη,πανευκολη σε σχημα κοτσιδας τυροπιτα με πιπεριες,μπορει να σταθει ανετα σε γιορτινο τραπεζι και οχι μονο... και να αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.
Δοκιμαστε την!!!
60
Μερίδες: 4 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
φυλλο σφολιατας 1 Φυλλο
φετα 3 φλ.τσαγιου τριμμενη
γκουντα 3 φλ.τσαγιου τριμμενο
πιπερια φλωρινης 2 μετριες κομμενες σε μικρα καρε
πιπεριες κερατο 2 πρασινες κομμενες σε μικρα καρε
αυγο 2
αυγο 1 για το αλλειμα του φυλλου
σουσαμι
αλατι
πιπερι
παπρικα γλυκια οση θελετε
μοσχοκαρυδο 1/2 κ.γλυκου κοφτο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ενα μπολ βαζουμε τα τυρια,τις κομμενες πιπεριες,
χτυπαμε ελαφρα τα αυγα με ολα
τα μυρωδικα μεσα,τα περιχυνουμε στα τυρια ανακατευουμε και τα αφηνουμε στην ακρη.
Βγαζουμε τη σφολιατα απο την συντηρηση και την απλωνουμε με το χαρτι της στον παγκο μας.
Με τον πλαστη μας την ανοιγουμε ελαφρα
και με κοφτερο μαχαιρι απο την μεγαλη πλευρα του φυλλου
την χωριζουμε σε 3 λωριδες οριζοντια.
Με κουταλι γεμιζουμε και τις 3 λωριδες με την γεμιση
και τις διπλωνουμε μια μια ξεχωριστα
σε ρολο.
Στην συνεχεια ενωνουμε τις 3 ακρες των ρολων και πλεκουμε την κοτσιδα οπως τα τσουρεκια.
Σε ταψακι στρωνουμε λαδοκολλα βαζουμε την κοτσιδα,την
αλλειφουμε με το αυγο πασπαλιζουμε με το σουσαμακι,
και την ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ψηθει
και παρει χρωμα η σφολιατα μας.
Σερβιρετε την σφολιατα ολοκληρη οπως εχει σε πιατελα, και κοψτε την στο τραπεζι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο