Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε σε μια λεκανη με νερο τα κουκια
- να μουσκεψουν για να φουσκωσουν..ενα 12ωρο περιπου.
-
- Την αλλη μερα τα σουρωνουμε και με ενα μαχαιρι,αφαιρουμε την μαυρη
- κουκιδα
-
- τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερακι
- να βρασουν για ενα 10λεπτο.Τα σουρωνουμε και τα ξεπλενουμε καλα.
-
- Στην κατσαρολα βαζουμε λαδακι,και αφου εχουμε κοψει τα κρεμμυδια και
- το σκορδο σε φετες
-
- τα σωταρουμε καλα
-
- και προσθετουμε τα κουκια
- ανακατευοντας ολα μαζι τα υλικα καλα.
-
- Προσθετουμε τις ντοματες,τον πελτε,την ζαχαρη,το πιπερι,τα φυλλα
- δαφνης,προσθετουμε και νερακι,σκεπαζουμε την κατσαρολα και τα αφηνουμε
- να σιγοβρασουν μεχρι να μαλακωσουν τα κουκια και να μεινουν με την
- σαλτσουλα τους,και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι και την ριγανη.
-
-
- Εφτιαξα και φρεσκο ψωμακι με γλυκανισο για βουτες στην σαλτσουλα,μουρλια!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Σεπτεμβρίου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ