ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑΟΣΠΡΙΑ

ΚΟΥΚΙΑ ΞΕΡΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ.

svg90
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • κουκια 1/2 κιλο ξερα
    κρεμμυδια 3
    σκορδο 3 σκελιδες
    δαφνη 3 φυλλα δαφνης
    ντοματες 4 μεγαλες-ωριμες η’1κονσερβα κονκασε ντοματακια
    πελτε 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη 1 πρεζα
    λαδι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε σε μια λεκανη με νερο τα κουκια
  2. να μουσκεψουν για να φουσκωσουν..ενα 12ωρο περιπου.
  3.  
  4. Την αλλη μερα τα σουρωνουμε και με ενα μαχαιρι,αφαιρουμε την μαυρη
  5. κουκιδα
  6.  
  7.  τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερακι
  8. να βρασουν για ενα 10λεπτο.Τα σουρωνουμε και τα ξεπλενουμε καλα.
  9.  
  10. Στην κατσαρολα βαζουμε λαδακι,και αφου εχουμε κοψει τα κρεμμυδια και
  11. το σκορδο σε φετες
  12.  
  13.  τα σωταρουμε καλα
  14.  
  15.  και προσθετουμε τα κουκια
  16. ανακατευοντας ολα μαζι τα υλικα καλα.
  17.  
  18. Προσθετουμε τις ντοματες,τον πελτε,την ζαχαρη,το πιπερι,τα φυλλα
  19. δαφνης,προσθετουμε και νερακι,σκεπαζουμε την κατσαρολα και τα αφηνουμε
  20. να σιγοβρασουν μεχρι να μαλακωσουν τα κουκια και να μεινουν με την 
  21. σαλτσουλα τους,και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι και την ριγανη.
  22.  
  23.  
  24. Εφτιαξα και φρεσκο ψωμακι με γλυκανισο για βουτες στην σαλτσουλα,μουρλια!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Σεπτεμβρίου 2010