ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΟΡΑ , ΑΦΡΑΤΗ ΨΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ!!!

svg120
Μερίδες: 4 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις
    μαγια 1 φακ.ξερη
    ελαιολαδο 4 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 πρεζα
    αλατι 2 κ.γλυκου
    ριγανη 1 κ.γλυκου η’θυμαρι
    νερο 350 ml χλιαρο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
    ντοματα 1 κομμενη σε κυβους
    πιπερια κερατο 1 πρασινη
    ελιες 10 καλαμων χωρις κουκουτσια κομμενες
    καπαρη 1 κ.σουπας
    φετα 4 κ.σουπας τριμμενη
    ριγανη Λιγη
    αλατι Λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ μπολ βαζουμε το ελαιολαδο,την μαγια,την ζαχαρη,την ριγανη η'το θυμαρι
  2.  ριχνουμε το χλιαρο νερο
  3. και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η μαγια
  4.  και το αφηνουμε για 10 λεπτα μεχρι να ενεργοποιηθει η μαγια(να κανει φουσκαλες)(Προσοχη το νερο να ειναι χλιαρο και οχι καυτο διαφορετικα η μαγια δεν θα δρασει)
  5. Τοτε ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα και το αλατι,
  6. ανακατευουμε και μολις γινει μια μαζεμενη μπαλα στο κουταλι την βαζουμε στον παγκο μας και ζυμωνουμε για ενα 10λεπτο,
  7. ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη και αφρατη.
  8. Λαδωνουμε ελαφρα τον πατο του μπολ και τα πλαινα του  βαζουμε την ζυμη,την σκεπαζουμε με πετσετα
  9. και την αφηνουμε να διπλασιαστει για 1 ωρα.
  10. Εχουμε κοψει σε κυβους την ντοματα και αφαιρεσει τους σπορους,την πιπερια,τις ελιες,την καπαρη, την φετα αλατιζουμε ριγανιζουμε  τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε στην ακρη να ετοιμασουμε την ζυμη μας.
  11. Αφου ειναι ετοιμη με το χερι μας την ξεφουσκωνουμε την βαζουμε στον παγκο μας και της δινουμε ενα παραλληλογραμμο σχημα
  12.  και απλωνουμε την γεμιση.
  13. Τυλιγουμε σε ρολο
  14. και αφου εχουμε αλευρωσει μια φορμα δαχτυλιδι
  15. βαζουμε κυκλικα την ζυμη μας και την ενωνουμε. Με ενα μαχαιρι κανουμε χαρακιες και την βαζουμε στον ζεστο αλλα σβησμενο φουρνο ενα 20λεπτο περιπου μεχρι να φουσκωσει και μετα το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα(αναλογα τον φουρνο μας)
  16. Οταν ειναι ετοιμη ξεφορμαρουμε αμεσως για να μην ιδρωσει. Τρωγεται ευχαριστα και ζεστη αλλα και κρυα η κουλουρα μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Οκτωβρίου 2012