ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ!!!

ΦΑΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ? Γιατι ειναι φτιαγμενα με αλευρι ΖΕΑΣ με ελαχιστη γλουτενη,γιατι εχουν καροτο και κοκκινη πιπερια φλωρινης,γιατι ειναι πανευκολα στην παρασκευη τους,γιατι ειναι νηστισιμα και γιατι ειναι πεντανοστιμα. Σιγουρα θα γινει το αγαπημενο σας σνακ στην δουλεια και οχι μονο... Δοκιμαστε τα!!!

svg30
Μερίδες: 50 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 500 γρ. ΖΕΑΣ ολικης( αλεσμενο σε πετρομυλο)
    καροτα 150 γρ. (ζυγισμενα τριμμενα)
    πιπερια φλωρινης 1 μεγαλη (κομμενη στο μουλτι)
    ελαιολαδο 150 ml
    νερο 150 ml χλιαρο
    αλατι 2 κουτ.γλυκου
    παπρικα γλυκια (κατα βουληση)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανιτσα εκτος απο το αλευρι και τα ανακατευουμε καλα με το χερι .
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ζυμωνουμε
  3. μεχρι να εχουμε μια ζυμη ευπλαστη και μαλακη.Αφηνουμε την ζυμη 1 τεταρτακι να ξεκουραστει και προθερμαινουμε στους 180 βαθμους τον φουρνο μας.
  4. Παιρνουμε λιγη ζυμη οσο ενα καρυδι και το πλαθουμε στον παγκο μας κορδονι
  5.  και του δινουμε σχημα κρικου.
  6. Στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα αραδιαζουμε τα κουλουρακια μας και τα ψηνουμε για 25-30 λεπτα,οχι παραπανω γιατι θα σκληρυνουν
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Φεβρουαρίου 2013