ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

Πεντανοστιμα,τραγανα κουλουρακια που πιστεψτε με αξιζει να τα δοκιμασετε,δεν ειναι ψεμα...αληθεια σας λεω.. Καλο μηνα να εχουμε!!!

svg90
Μερίδες: 60 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκελαιο 2 ποτηρια νερου
    χυμό πορτοκάλι 1 ποτηρι νερου
    καρυδα 200 γρ ινδικη
    μπεικιν παουντερ 1 φακελακι
    σοδα 1 κουταλακι γλυκου διαλυμενη στο φυσικο χυμο πορτοκαλιου
    ζαχαρη 1 1/2 ποτηρι νερου
    βανιλια 3
    κανελα 1 1/2 κ.σουπας
    αλευρι για ολες τις χρησεις,οσο παρει(περιπου 1 κιλο και κατι)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα παραπανω υλικα σε μεγαλη λεκανη, εκτος απο την καρυδα και το αλευρι. Τα ανακατευουμε,
  2. κατοπιν ριχνουμε την καρυδα
  3.  και σιγα σιγα το αλευρι
  4.  και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει ευκολοπλαστη.
  5. Επειτα παιρνουμε ενα μερος απο τη ζυμη και την ανοιγουμε σε παχος 1 εκ  χρησιμοποιωντας κουπ  πατ  δινουμε σχημα στα κουλουρακια μας
  6. και τα βαζουμε στην λαμαρινα μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
  7. ψηνουμε τα κουλουρακια σε προθερμασμενο φουρνο στη λειτουργια αερα,στους 180 βαθμους για 15-20 λεπτα,αναλογα τον φουρνο μας,στην πορεια ομως που ο φουρνος θα ειναι αρκετα ζεστος ισως χρειαστουν  ψησιμο 10-13 λεπτα.Αν δειτε οτι ειναι μαλακα και εχουν παρει χρωμα, μη φοβηθειτε ειναι ετοιμα,οταν κρυωσουν ειναι τραγανα σαν μπισκοτακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 31 Μαρτίου 2011