Τραγανα,αρωματικα πεντανοστιμα κουλουρακια με πετιμεζι,σουσαμι,
χυμο και ξυσμα πορτοκαλιου.
Ιδανικα για το τσαι,τον καφε η'το γαλα. και για την περιοδο νηστειας.
Απολαυστε τα!!!
35
Μερίδες: 90 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
ελαιολαδο 1 νεροποτηρο
πετιμεζι 1 νεροποτηρο
ζαχαρη 1/2 νεροποτηρο
κανελα 2 κ.γλυκου
γαρυφαλο 1 κ.γλυκου
μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
πορτοκαλι 1 μεγαλο (θελουμε το ξυσμα και τον χυμο του
σοδα 1 κ.γλυκου μαγειρικη διαλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
σουσαμι 4 κ.σουπας
αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει περιπου 1.130 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι,
και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη και ενωθουν καλα τα υλικα.Κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη μαλακη που να μην κολλαει στο χερι.
Παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας και πλαθουμε διαφορα σχεδιακια.Τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 35 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και τα τοποθετουμε σε ταπερ καλης ποιοτητας η'σε μπισκοτιερες.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ