Μέθοδος Εκτέλεσης
-
- Βαζουμε το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,τα κανελογαριφαλα σε μια λεκανη,
και τα ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη,με το χερι η'με το συρμα.
Διαλυουμε την αμμωνια στον μισο χυμο και την προσθετουμε στα υλικα.
Διαλυουμε και την σοδα στον υπολοιπο χυμο και την προσθετουμε και αυτη
καθως τον χυμο λεμονιου,
το ξυσμα πορτοκαλιου,το ουζο
και το κονιακ.
Ανακατευουμε,και αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι
ζυμωνοντας το μειγμα
μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.
Πλαθουμε σε κουλουρακια στρογγυλα και στην ενωση τους καρφωνουμε 1 γαρυφαλο.
Με ενα κουταλι ανακατευουμε τα υλικα της επικαλυψης
και βουταμε ενα ενα κουλουρακι
και στην συνεχεια τα αραδειαζουμε
σε στρωμενη με λαδοκολλα λαμαρινα.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους σε αερα στη μεσαια σχαρα για 20-25 λεπτα ωσπου να ροδισουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Απριλίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ