Δεν θελω να παινευτω,αλλα τα συγκεκριμενα κουλουρακια εχουν απιστευτο αρωμα και τραγανα σαν μπισκοτα οσες μερες κι αν περασουν..αξιζουν πραγματικα να δοκιμαστουν!!!
40
Μερίδες: 150 κομματια
Εύκολο
Συστατικά
φυτινη 800 γρ
αυγά 8
βανιλια 5
αμμωνια 50 γρ
ζαχαρη 785 γρ
γαλα εβαπορε αραιωμενο χλιαρο 300 ml
αλευρι για ολες τις χρησεις 2.125 γρ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε το βουτυρο στο μιξερ
και το χτυπαμε να αφρατεψει
στη συνεχεια ριχνουμε διαδοχικα τα αυγα
με τη ζαχαρη,
στη συνεχεια ριχνουμε τις βανιλιες
κατοπιν διαλυουμε την αμμωνια στο χλιαρο γαλα
και τα ριχνουμε στο μειγμα
.
Αφου εχουν ηδη ανακατευτει καλα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα ολο το μειγμα
Επειδη ομως η δοση ειναι μεγαλη δεν χωραει να ζυμωθει στο μιξερ και αδειαζουμε τα υλικα σε μεγαλη λεκανη
και εκει ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα
και ζυμωνουμε καλα.
.Στην συνεχεια πλαθουμε διαφορα σχεδια
τα τοποθετουμε στο ταψι μας οπου εχου στρωσει αντικολλητικο χαρτι
και τα αλειφουμε απο πανω με αυγο
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 15-20 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ