Ενας απλος,ευκολος,οικονομικος και πολυ πεντανοστιμος τροπος να μαγειρεψουμε το κουνουπιδι.
60
Μερίδες: 4
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Κουνουπιδι κομμενο σε μπουκετα 1.200 γρ.
Ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα 2 τεμ.
Πρασα ψιλοκομμενα το λευκο τρυφερο μερος τους 2 τεμ.
Πατατες κομμενες σε τεταρτα 3 μεγαλα τεμ.
Ελαιολαδο 100 ml
Τοματακια κονκασε 400 γρ.
Πελτε τοματας 1 κ.σουπας
Φυλλα δαφνης 2 τεμ.
Κανελα τριμμενη 2 πρεζες
Μπαχαρι σε κοκους 5-6 τεμ.
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο mix πιπεριων
Ζαχαρη 1 πρεζα
Μοσχοκαρυδο τριμμενο 1 πρεζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χωριζουμε σε μπουκετακια το κουνουπιδι,τα πλενουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξουν πολυ καλα απο τα νερα τους.
Σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει. Ριχνουμε τα μπουκετακια και τα σωταρουμε στο λαδι για 2-3 λεπτα,και κατοπιν προσθετουμε τα κρεμμυδια με τα πρασα και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδια.
Κατοπιν προσθετουμε τα τοματακια,τον πελτε και ολα τα μυρωδικα.
Τελος προσθετουμε λιγο βραστο νερο,ανακινουμε την κατσαρολα με τα χερια μας..δεν ανακατευουμε καθολου το φαγητο καθ'ολη την διαρκεια μαγειρεματος για να μην διαλυθει το κουνουπιδι και αφηνουμε να σιγοβρασει το φαγητο μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες.
Στο τελος προσθετουμε το αλατι και σερβιρουμε..Αν δεν νηστευουμε συνοδευουμε το φαγητο μας με μπολικο τυρι φετα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ