ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΜΙΑΣ…ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

Ο τοπος που γεννηθηκα η Λαμια φημιζεται για τους κουραμπιεδες της. Ευχαριστουμε πολυ,εγω και η μαμα μου την καλη της φιλη Μαρια που μοιραστηκε μαζι μας, αυτη την υπεροχη συνταγη και εγω με την σειρα μου, την παραθετω σε σας με αγαπη!!!

Μερίδες: 100 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • βουτυρο 1 κιλο φρεσκο γαλακτος
    αμυγδαλα ωμα χωρις την φλουδα 1/2 κιλο καβουρντισμενα και χοντροκομμενα
    ζαχαρη αχνη 1 ποτηρι νερου
    ζαχαρη 1 ποτηρι νερου λευκη
    αβγα 3 κροκους
    σοδα 2 κ.γλυκου
    ουζο 1 φλ.του καφε μικρο
    ξυσμα λεμονιου απο 1 λεμονι
    βανιλες 2 καψουλακια
    αλευρι μαλακο + αλευρι σκληρο 1.500 το συνολο κοσκινισμενο
    ανθονερο
    ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα. 1 κιλο κοσκινισμενη
    Βανιλιες να αρωματισουμε την αχνη ζαχαρη 4 καψουλακια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στο μιξερ και χτυπαμε το βουτυρο  μαζι με ζαχαρη αχνη και κρυσταλλικη μεχρι να ασπρισει το μιγμα και να γινει αφρατο σαν σαντιγι.
  2. στη συνεχεια ριχνουμε τους κροκους το ξυσμα λεμονιου,τις βανιλιες,την σοδα με το ουζο,οπου την εχουμε διαλυσει μεσα στο ουζο.
  3. Κατοπιν προσθετουμε τα αμυγδαλα 
  4. Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα,και σταματαμε το χτυπημα. Προσθετουμε το αλευρι μας λιγο λιγο ζυμωνοντας με τα χερια μεχρι να εχουμε μια μαλακη και βουτυρατη ζυμη. Μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι,γι'αυτο  να το ριχνετε λιγο λιγο.
  5. Παιρνουμε λιγη ποσοτητα,την στρωνουμε ομοιομορφα στον παγκο μας και με διαφορα κουπ πατ κανουμε διαφορα σχεδια.
  6. τους βαζουμε στο ταψι μας με λαδοκολλα και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισουν.
  7. Στην συνεχεια αφου τους βγαλουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο,και αφου εχουν κρυωσει εντελως τους πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τους τοποθετουμε σε πιατελες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Δεκεμβρίου 2010