Εξαιρετικοι κουραμπιεδες σοκολατας χωρις
προσθηκη αυγων.
Φτιαξτε τους και εντυπωσιαστε την οικογενεια
και τους καλεσμενους σας!!!
60
Μερίδες: 24 κομμάτια
Δύσκολο
Συστατικά
βουτυρο 200 γρ. προβειο
ζαχαρη αχνη 80 γρ.
αμυγδαλο 100 γρ, καβουρδισμενο(αφου το κοψουμε στο μουλτι το καβουρδιζουμε)
αλευρι 260 γρ.
κακαο 20 γρ.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
ζαχαρη αχνη 200 γρ.
κακαο 5 γρ.
αυγο Ασπραδι απο 1 μικρο
χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετουμε ολα τα υλικα στον καδο του μιξερ η'σε ενα μπολ και ζυμωνουμε μεχρι
να γινει μια μαλακη ζυμη.( Εγω χτυπησα για 3 λεπτα πρωτα το βουτυρο και μετα προσθεσα ολα
τα υπολοιπα υλικα)
Απλωνουμε σε λαδοκολλα τη ζυμη σε παχος 1-1,5 εκ.και την τοποθετουμε στο ψυγειο
να σταθεροποιηθει.(την αφησα 1/2 ωρα)
Την βγαζουμε απο το ψυγειο και με κουπ πατ φτιαχνουμε διαφορα σχηματα
βαζοντας τα μετα σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 15-20 λεπτα.
Αφου ψηθουν και κρυωσουν εντελως οι κουραμπιεδες φτιαχνουμε το γλασο.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μπολ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ