ΓΛΥΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ!!!

Παλιο παραδοσιακο και πανευκολο γλυκο που θελω να πιστευω πως  αρεσει αν οχι σε ολους στους περισσοτερους..αν δεν το εχετε δοκιμασει ευκαιρια λοιπον να το φτιαξετε  για την οικογενεια σας,να τα προσφερετε σαν δωρο σε αγαπημενα σας προσωπα και φιλους, και ειδικα για την περιοδο νηστειας που διανυουμε ειναι ιδανικα.Σαν γλυκο ειναι οικονομικοτατο αφου τα υλικα του ειναι ελαχιστα . Δοκιμαστε τα!!!

svg40
Μερίδες: 30 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • φυλλο κρουστας 1/2 κιλο (για γλυκα και πιτες)
    ελαιολαδο 2/3 φλ.τσαγιου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 425 γρ.
    νερο 200 ml
    βανιλια 2
    κανελα 1 πρεζα
    χυμό λεμόνι λιγες σταγονες
    χυμό πορτοκάλι λιγες σταγονες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τοποθετουμε ολα τα φυλλα στον παγκο μας αφου τα εχουμε ξεπαγωσει. Για καθε ρολο που θα φτιαχνουμε χρειαζομαστε απο δυο φυλλα. Αλειφουμε με πινελο ελαιολαδο το πανω φυλλο μας,
  2. ανασηκωνουμε το πρωτο φυλλο απο την ακρη του και πιανουμε και το δευτερο και τα διπλωνουμε στην μεση,αλειφουμε παλι με ελαιολαδο,
  3. ξαναδιπλωνουμε στην μεση το παταμε με το χερι μας να ισιωσει να φυγει και ο αερας,το αλειφουμε παλι με το ελαιολαδο και ξεκιναμε σιγα σιγα να το διπλωνουμε οσο μπορουμε σφιχτα για να γινει ρολο.
  4. Παιρνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε λαδοκολλα κοβουμε με κοφτερο μαχαιρι μπουκιτσες και τις τοποθετουμε στην λαμαρινα με το κλεισιμο του φυλλου προς τα κατω για να μην ανοιξουν στο ψησιμο και με λιγη αποσταση μεταξυ τους. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα τα λαδωνουμε απο πανω με το πινελο .
  5. και τα ψηνουμε  σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα περιπου μεχρι να χρυσισουν.
  6. Οσο ψηνονται τα κουρκουμπινια ετοιμαζουμε το σιροπι μας. Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν σε χαμηλη θερμοκρασια για 4-5 λεπτα το πολυ... απο την ωρα του βρασμου κραταμε ωρα.
  7. Αφου βγαλουμε τα κουρκουμπινια απο τον φουρνο τα αφηνουμε να κρυωσουν και μετα τα ριχνουμε στο καυτο σιροπι
  8.  και τα αφηνουμε οσο μπορουμε περισσοτερο να τραβηξουν σιροπι μεχρι μεσα ανακατευοντας κατα διαστηματα (στο περιπου 25 -30 λεπτα τα αφηνουμε) και ειναι ετοιμα.Πασπαλιστε τα απο πανω με κανελιτσα. Μπορειτε αν θελετε να τα τηγανισετε αντι να τα ψησετε,απλα θεωρω πως ειναι πιο ελαφρια ψημενα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Μαρτίου 2014