Κουραμπιεδες Με Αγνο Βουτυρο Γαλακτος Που Λιώνουν Στο Στομα

Υπέροχοι Αφράτοι Κουραμπιέδες που πραγματικά Λιώνουν στο στόμα και δέν Κολλάνε την ώρα που τους Τρώτε. Με πλούσια Υλικά και Αξεπέραστο σε γεύση και Αρωμα Βούτυρο Γάλακτος. ΧΩΡΙΣ Αυγά, ΧΩΡΙΣ Διογκωτικά Υλικά,Δοκιμάστε να τους φτιάξετε φέτος και δέν θα το μετανοιώσετε.

Μερίδες: 40
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο φρεσκο γαλακτος 450 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 200 γρ.
    Αμυγδαλα με την φλουδα καβουρντισμενα-χονδροκομμενα 150 γρ.
    Βανιλιες 3 καψουλακια
    Αλατι 1 τσιμπια
    Ρουμι λευκο η' κονιακ 20 ml
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 600 γρ.
    Φουντουκια ολοκληρα καβουρντισμενα τοσα οσα τα κομματια των κουραμπιεδων
    Αχνη ζαχαρη για πασπαλισμα κοσκινισμενη
    Βανιλιες 3 καψουλακια για να αρωματισουμε την αχνη που θα πασπαλισουμε τους κουραμπιεδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ για 10 λεπτα περιπου το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μιγμα και ασπρισει.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε το ρουμι,το αλατι τις βανιλιες χτυπαμε για λιγο και σταματαμε το χτυπημα.
  3. Αδειαζουμε το μιγμα σε λεκανιτσα και προσθετουμε το αλευρι με τα αμυγδαλα.
  4. Ζυμωνουμε τους κουραμπιεδες ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη και βουτυρατη που δεν κολλαει στα χερια.
  5. Ζυγιζουμε τον καθε κουραμπιε στα 35 γρ.
  6. Τοποθετουμε απο 1 φουντουκι στο κεντρο το πλαθουμε μπαλακι,το πιεζουμε ελαφρα να πλατυνει λιγο
  7. και τους τοποθετουμε σε λαμαρινα του φουρνου οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
  8. Τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισουν.
  9. Οσο ειναι ζεστοι αν θελουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο.Τους αφηνουμε να κρυωσουν εντελως και τους αχνιζουμε με την αρωματισμενη απο βανιλιες κοσκινισμενη αχνη ζαχαρη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Δεκεμβρίου 2021