ΠΙΤΕΣ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ... ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!

svg90
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1 πακετο
    κρεμμυδια 9 ξερα κομμενα σε φετες
    κρεμμυδακια 5 φρεσκα κομμενα ροδελες
    μπεικον 10 φετες ψιλοκομμενες
    μανιταρια 1 κονσερβα κομμενα σε φετες
    κρεμα γαλακτος 1 των 200 ml
    τυριά τριμμένα 1 1/2 φλ.τσαγιου φετα-γκουντα
    μαιντανο 15 κλωναρακια ψιλοκομμενο
    αυγα 2
    αυγο 1 για το αλειμα του φυλλου
    ελαιολαδο Λιγο
    αλατι
    πιπερι
    παπρικα λιγη γλυκιά
    μοσχοκαρυδο λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια, σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τα κρεμμυδια να σωταριστουν.
  2. Χαμηλωνουμε την φωτια και στην συνεχεια ριχνουμε τα μανιταρια,ανακατευουμε,
  3. κατοπιν το μπεικον,
  4. τον μαιντανο,αλατι ,πιπερι,παπρικα,μοσχοκαρυδο ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε σε χαμηλη παντα θερμοκρασια να  μαραθουν καλα ολα τα υλικα.
  5. Στην συνεχεια το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο. Σε ενα μπωλ χτυπαμε με συρμα τα 2 αυγα,
  6. ριχνουμε την κρεμα γαλακτος συνεχιζοντας το χτυπημα
  7.  στην συνεχεια τα τυρια
  8.  και τελος τα ριχνουμε στο τηγανι με τα κρεμμυδια,τα ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα
  9. και αφου εχουμε λαδωσει καλα ενα ταψι
  10.  στρωνουμε το ενα φυλλο  ριχνουμε το μειγμα μας,  και το στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα
  11.  σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο,πιανοντας τις 2 ακρες των φυλλων  τις γυρναμε προς τα μεσα.
  12. Χτυπαμε ενα αυγο και αλειφουμε καλα την επιφανεια του φυλλου και ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα  για 3 τεταρτα περιπου.
  13. (Οταν δειτε στην αρχη του ψησιματος να φουσκωνει η πιτα την βγαζετε και την χαραζετε σε λωριδες και την ξαναβαζετε στον φουρνο να ολοκληρωθει το ψησιμο της.
  14. Αφου ψηθει την αφηνετε λιγο να κρυωσει την κοβετε σε κομματια και  σερβιρετε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Μαΐου 2011