

Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΡΕΜΩΔΗ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!
Ενα πραγματικα πεντανοστιμο πιατο
με τρυφεροτατα, μαλακα και κρεμωδη φιλετακια απο μπουτι κοτοπουλου
σε συνδυασμο ζυμαρικων να αγκαλιαζονται με την πλουσια κρεμα
θα σας αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις.
Δικα σας!!!
Συστατικά
- φιλετακια κοτοπουλου - 600 γρ. (μπουτακια) κομμενα σε μετριες μπουκιες
- λευκομανιταρα - 150 γρ. κομμενα φετουλες
- τυρι κρεμα - 250 γρ.
- βουτυρο - 1 κ.σουπας
- λευκο κρασι - 100 ml
- κρεμα γαλακτος - 200 ml
- κρεμμυδι - 1 ξερο τριμμενο
- σκορδο - 1 σκ. ψιλοκομμενη
- μαιντανο - Λιγο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα
- Αλατι
- mix πιπεριων - Φρεσκοτριμμενο
- ζυμαρικα - 500 γρ. της αρεσκειας σας βρασμενα al dente
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικο βαθυ τηγανι βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει και προσθετουμε τα μανιταρια.
Για 3-4 λεπτακια τα ψηνουμε τα αφαιρουμε σε πιατο και τα αφηνουμε κατα μερος.
Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε τα φιλετακια μας
και τα ψηνουμε μεχρι να παρουν χρωματακι απο ολες τις μεριες.
Προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο
και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν και γυαλισει το κρεμμυδι.
Κατοπιν προσθετουμε τα μανιταρια,
ανακατευουμε και σβηνουμε με το κρασι.
Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και να βρασουν για ελαχιστο χρονο μεχρι να εξατμιστουν σχεδον τα υγρα.
Τοτε ριχνουμε αλατακι,πιπερακι ανακατευουμε,
προσθετουμε την κρεμα τυριου,την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε.
Αφηνουμε 1-2 λεπτα να βρασουν
και τοτε προσθετουμε τα βρασμενα της αρεσκειας μας ζυμαρικα.
Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα
και σερβιρουμε με φρεσκοτριμενο mix πιπεριων και ψιλοκομμενο
μαιντανο.