ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΚΡΕΠΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑΣ!!!

Υπεροχες και σουπερ πεντανοστιμες κρεπες με γευση πιτσας,θα ξετρελανουν μικρους και μεγαλους με την υπεροχη γευση και το αρωμα τους. Ιδανικες για καθε περισταση!!!

svg35
Μερίδες: 9 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΠΑ
    αλευρι 1 κουπα του νεσκαφε για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
    αλατι 1 κ.γλυκου
    ζαχαρη 1 κ.σουπας κοφτη
    αβγα 2 χτυπημενα σε θερμοκρασια δωματιου
    γαλα 1 1/4 κουπας του νεσκαφε φρεκο
    βουτυρο 1 κ.σουπας λιωμενο αλλα κρυο
    βουτυρο 1 μικρο κομματακι για το τηγανι σε θερμοκρασια δωματιου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    γκουντα Τυρι σε φετες απο μια σε καθε κρεπα
    ζαμπον σε φετες απο μια σε καθε κρεπα
    ντοματα 1 κομμενη σε ροδελες
    πρασινη πιπερια 1 ψιλοκομμενη
    ριγανη
    ρεγκατο 100 γρ.τυρι τριμμενο
    κρεμα γαλακτος 200 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι το αλατι την ζαχαρη και ανακατευουμε.
  2. Προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα,
  3. το κρυο βουτυρο,
  4. και σιγα σιγα το γαλα,
  5. ανακατευοντας με το συρμα
  6. μεχρι να δουμε λειο
  7.  και αραιο τον χυλο μας.Τον σκεπαζουμε και τον βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
  8. Ζεσταινουμε ενα αντικολλητικο τηγανι με διαμετρο 20 εκ.και βαζουμε ενα μικρο κομματι βουτυρο να λιωσει.
  9. Με ενα μικρο φλυτζανακι του καφε παιρνουμε χυλο τον ριχνουμε στο τηγανι και με γρηγορες κινησεις περιστρεφουμε κυκλικα το τηγανι ωστε να απλωθει παντου.
  10. Μολις δουμε μικρες τρυπουλες στην επιφανεια της κρεπας
  11. την αναποδογυριζουμε να ψηθει και απο την αλλη μερια.Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσει ο χυλος μας.
  12. Παιρνουμε μια μια κρεπα τοποθετουμε μια φετα τυρι,μια φετα ζαμπον,μια ροδελα ντοματα,λιγη πιπερια,μια πρεζα ριγανη
  13.  και διπλωνουμε την κρεπα σε ρολο.
  14. Τοποθετουμε τις κρεπες σε ταψακι την μια διπλα στην αλλη με το κλεισιμο της κρεπας απο κατω.
  15. Περιχυνουμε ομοιομορφα την κρεμα γαλακτος απο πανω τους να παει παντου,
  16. προσθετουμε το τριμμενο ρεγκατο επισης να καλυψει ολη την επιφανεια,
  17. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-190 βαθμους για μιση ωριτσα μεχρι να δουμε μια ωραια κρουστα ροδοκοκκισμενη απο το τυρι.
  18. Αφαιρουμε απο τον φουρνο,περιμενουμε ελαχιστα να σταθει το φαγητο,και με σπατουλα αφαιρουμε και σερβιρουμε συνοδευοντας με σαλατα της αρεσκειας μας!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Ιανουαρίου 2014