Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μπολ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι το αλατι την ζαχαρη και ανακατευουμε.
- Προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα,
- το κρυο βουτυρο,
- και σιγα σιγα το γαλα,
- ανακατευοντας με το συρμα
- μεχρι να δουμε λειο
- και αραιο τον χυλο μας.Τον σκεπαζουμε και τον βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
- Ζεσταινουμε ενα αντικολλητικο τηγανι με διαμετρο 20 εκ.και βαζουμε ενα μικρο κομματι βουτυρο να λιωσει.
- Με ενα μικρο φλυτζανακι του καφε παιρνουμε χυλο τον ριχνουμε στο τηγανι και με γρηγορες κινησεις περιστρεφουμε κυκλικα το τηγανι ωστε να απλωθει παντου.
- Μολις δουμε μικρες τρυπουλες στην επιφανεια της κρεπας
- την αναποδογυριζουμε να ψηθει και απο την αλλη μερια.Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσει ο χυλος μας.
- Παιρνουμε μια μια κρεπα τοποθετουμε μια φετα τυρι,μια φετα ζαμπον,μια ροδελα ντοματα,λιγη πιπερια,μια πρεζα ριγανη
- και διπλωνουμε την κρεπα σε ρολο.
- Τοποθετουμε τις κρεπες σε ταψακι την μια διπλα στην αλλη με το κλεισιμο της κρεπας απο κατω.
- Περιχυνουμε ομοιομορφα την κρεμα γαλακτος απο πανω τους να παει παντου,
- προσθετουμε το τριμμενο ρεγκατο επισης να καλυψει ολη την επιφανεια,
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-190 βαθμους για μιση ωριτσα μεχρι να δουμε μια ωραια κρουστα ροδοκοκκισμενη απο το τυρι.
- Αφαιρουμε απο τον φουρνο,περιμενουμε ελαχιστα να σταθει το φαγητο,και με σπατουλα αφαιρουμε και σερβιρουμε συνοδευοντας με σαλατα της αρεσκειας μας!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Ιανουαρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια