Μέθοδος Εκτέλεσης
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
- Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- και το νερό
- κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα,
- τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο
- για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
- Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε.
- Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα κριτσίνια με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.).
- Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 οC για 15΄-20΄.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Φεβρουαρίου 2012
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ