Μέθοδος Εκτέλεσης
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.

- Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ.

- Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.

- Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο

- και το νερό

- κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

- Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα,

- τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο

- για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.

- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.

- Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο.

- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε.

- Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.

- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα κριτσίνια με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.).

- Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 οC για 15΄-20΄.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Φεβρουαρίου 2012
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ