ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Τραγανα γευστικα μυρωδατα κριτσινια και κριτσινομπουκιτσες για ολες τις ωρες,για το ποτο σας με διαφορα ντιπ και μεζεδακια.

svg120
Μερίδες: 60 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκαλευρο 600 γρ.
    Ελαιολαδο 25 ml
    καλαμποκελαιο 25 ml
    Μαγειρικη Σοδα 1/2 κ.γλυκου
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    Ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    Αλατι 1 κ.γλυκου
    Πιπερι φρεσκοτριμμενο Mix
    σκορδο σκονη 1 κ.γλυκου
    Κρεμμυδι Σκονη 3 κ.γλυκου
    Νερο Χλιαρο 300 ml
    Σουσαμι Οσο απαιτηθει για την επικαλυψη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκανη εκτος απο το χλιαρο νερο
  2. και ανακατευουμε με τα χερια μας ωστε να εχουμε ενα ψιχουλιαστο μιγμα.
  3. Προσθετουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο.
  4. Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που δεν κολαει στα χερια.
  5. Παιρνουμε λιγη ζυμη και την πλαθουμε στον παγκο μας ενα λεπτο κορδονι μεχρι 18 ποντους περιπου.
  6. Η' αν θελουμε κανουμε πιο χοντρο κορδονι και το κοβουμε σε μπουκιτσες.
  7. Σε φαρδυ μπολ εχουμε βαλει χλιαρο νερο μαζι με λιγη ζαχαρη και βουταμε το καθε κορδονι να βραχει.
  8. Στην συνεχεια το κυλαμε στο σουσαμι.
  9.  Τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα.
  10. Ψηνουμε για 25 λεπτα στους 190 βαθμους στον αερα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Ιανουαρίου 2018