ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!

Παραδοσιακο ,λατρεμενο γλυκο του κουταλιου το κυδωνι με αμυγδαλο και μπολικο δεμενο σιροπι για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα,σκετο η'με γιαουρτακι!!! Δοκιμαστε το!!!

svg45
Μερίδες: 10 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • κυδωνια 1800 γρ. καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
    ζαχαρη 1800 γρ.
    νερο 1 νεροποτηρο
    βανιλετα 1
    αρμπαροριζα 3-4 φυλλα
    γλυκοζη 150 γρ.
    αμυγδαλοψιχα 100 γρ. ξεφλουδισμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια.Αφαιρουμε την καρδια τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε μπαστουνακια βαζοντας τα σε μεγαλη λεκανη με νερο.
  2. Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα. Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο και τα αφηνουμε να παρουν βραση.
  3. Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αρμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας. (σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)
  4. Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε  και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
  5. Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Οκτωβρίου 2013