ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!

svg45
Μερίδες: 30 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • λαχανο 1 2 κιλα περιπου
    κιμα μοσχαρισιο 800 γρ
    αβγα 1
    μαιντανο μισο ματσακι
    ανηθο λιγο (προαιρετικα)
    ρυζι 1 ποτηρακι κρασιου καρολινα
    κρεμμυδι 2 ξερα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    αβγα 2
    χυμό λεμόνι 1 1/2 με 2 λεμονια
    κορν φλαουρ 3 κ.σουπας γεματες
    ζωμος απο τους ντολμαδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε το κοτσανι απο το λαχανο,αφαιρουμε τα πρωτα φυλλα
  2. και το βαζουμε σε βραστο νερο να το ζεματισουμε με την κομμενη πλευρα του λαχανου προς τα κατω,μεχρι να μαλακωσουν λιγο τα φυλλα και ανοιξουν.
  3. Βαζουμε απλωτα τα φυλλα στο σουρωτηρι να κρυωνουν ωστε να μπορουμε να τα πιασουμε,και ετοιμαζουμε την γεμιση. Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα,τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια,τον  μαιντανο,το 1 αυγο,το ρυζι,λαδι,αλατι πιπερι και ζυμωνουμε  να ενωθουν καλα ολα τα υλικα. Παιρνουμε ενα φυλλο,αν ειναι μεγαλο το κοβουμε στην μεση,παιρνουμε με ενα κουταλι γεμιση το τοποθετουμε στο φυλλο διπλωνουμε προς τα μεσα δεξια και αριστερα το φυλλο να μην χυθει ο κιμας την ωρα του βρασμου,
  4. και αρχιζουμε να το διπλωνουμε σε ρολο
  5. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα,και στον πατο της κατσαρολας βαζουμε μερικα φυλλα απο το λαχανο,τοποθετουμε κυκλικα τα ντολμαδακια μας με το κλεισιμο του φυλλου προς τα κατω και αφου τελειωσουμε ριχνουμε λιγο λαδακι,νερακι,αλατι,πιπερι και με ενα πιατο τα σκεπαζουμε ωστε με τον βρασμο να μην μας ανοιξουν, και τα αφηνουμε να βρασουν σε μετρια φωτια.
  6. Αφου βρασουν αφαιρουμε το ζουμι τους σε αλλο μικρο κατσαρολακι και επειδη το ζουμακι δεν θα ειναι πλεον αρκετο αναλογα την ποσοτητα κρεμας που θελουμε, συμπληρωνουμε το αναλογο νερακι, και το εχουμε σε χαμηλη φωτια. Βαζουμε στο μουλτι τα αυγα τα χτυπαμε μετα τον χυμο λεμονιων, την αναλογη ποσοτητα κορν φλαουρ, αλατι, πιπερι τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στον ζωμο ανακατευοντας συνεχως  μεχρι να πηξει εκει που θελουμε. Σερβιρουμε τα ντολμαδακια με την κρεμα απο πανω,και καλη σας ορεξη!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Ιανουαρίου 2011