ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ!!!

Υπεροχοι λαχανοντολμαδες νηστισιμοι με μυρωδατα υλικα και τελεια λεμονατη σαλτσουλα. Δοκιμαστε τους....θα τους λατρεψετε!!!

svg35
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • λαχανο 1,400 γρ.
    πρασο 1 μεγαλο ψιλοκομμενο μονο το λευκο μερος του
    κρεμμυδι 3 ξερα τριμμενα
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    πιπερια 1 φλωρινης κομμενη σε μικρα καρε
    μαιντανο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    δυοσμο Λιγο φρεσκο ψιλοκομμενο (3 κ.σουπας)
    ρυζι 350 γρ.καρολινα
    ελαιολαδο 100 ml για το τηγανι
    ελαιολαδο 100 ml για το τηγανι
    νερο 350 ml για το τηγανι
    ελαιολαδο 50 ml για την κατσαρολα
    αλατι
    πιπερι
    χυμό λεμόνι απο 2 λεμονια
    κορν φλαουρ 2 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Δειτε ΕΔΩ την προετοιμασια του λαχανου. Σε τηγανι αντικολλητικο ριχνουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το πρασο,τα κρεμμυδια,σκορδο,πιπερια και τα σωταρουμε για κανα 2 λεπτα.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το ρυζι
  3.  και τα σωταρουμε τωρα ολα μαζι μεχρι να δουμε το ρυζι να γινεται διαφανο.Τοτε ριχνουμε το νερο
  4.  και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει μεχρι να σωθουν τα υγρα.Στο διαστημα αυτο ανακατευουμε που και που να μην πιασει το ρυζι.
  5. Αφαιρουμε απο την φωτια και ριχνουμε τον ανηθο,μαιντανο δυοσμο,αλατι πιπερι
  6.  ανακατευουμε και αφηνουμε λιγο την γεμιση να κρυωσει.
  7. Διαλεγουμε σωστα φυλλα απο το βρασμενο λαχανο,κοβουμε τα κοτσανια τα οποια δεν πεταμε αλλα τα στρωνουμε στον πατο της κατσαρολας ωστε με τον βρασμο να μη μας πιασει το φαγητο.
  8. Με ενα κουταλι βαζουμε λιγη γεμιση,
  9. διπλωνουμε λιγο,
  10. παιρνουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα του φυλλου και τα διπλωνουμε προς τα μεσα ωστε να μη μας βγει η γεμιση απο πλαι,
  11. και το ρολαρουμε.
  12. Με τον ιδιο τροπο συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,Στρωνουμε με την σειρα τους ντολμαδες κυκλικα τον εναν διπλα στον αλλον,
  13. προσθετουμε νερο ισα να τους καλυψουμε,ριχνουμε το ελαιολαδο,αλατι
  14. βαζουμε ενα πιατο αναποδα απο πανω τους για να μην χοροπηδανε στον βρασμο κλεινουμε με το καπακι και τους αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια για κανα 45λεπτο περιπου να βρασουν.
  15. Αφου βρασουν
  16. βαζουμε στο μουλτι τον χυμο λεμονιων,ζουμακι απο τους ντολμαδες (με προσοχη θα πρεπει να το αφαιρεσουμε απο την κατσαρολα,) το κορν φλαουρ το χτυπαμε
  17. και το ριχνουμε επανω στους ντολμαδες.
  18.  Κουναμε κυκλικα  την κατσαρολα να παει παντου τους βαζουμε παλι στην φωτια να παρουν κανα δυο βρασεις να δεσει -πηξει η σαλτσουλα και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Δεκεμβρίου 2013