Μέθοδος Εκτέλεσης
- Δειτε ΕΔΩ την προετοιμασια του λαχανου.
Σε τηγανι αντικολλητικο ριχνουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το πρασο,τα κρεμμυδια,σκορδο,πιπερια
και τα σωταρουμε για κανα 2 λεπτα.

- Κατοπιν ριχνουμε το ρυζι

- και τα σωταρουμε τωρα ολα μαζι μεχρι να δουμε το ρυζι να γινεται διαφανο.Τοτε ριχνουμε το νερο

- και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει μεχρι να σωθουν τα υγρα.Στο διαστημα αυτο ανακατευουμε που και που να μην πιασει το ρυζι.

- Αφαιρουμε απο την φωτια και ριχνουμε τον ανηθο,μαιντανο δυοσμο,αλατι πιπερι

- ανακατευουμε και αφηνουμε λιγο την γεμιση να κρυωσει.

- Διαλεγουμε σωστα φυλλα απο το βρασμενο λαχανο,κοβουμε τα κοτσανια τα οποια δεν πεταμε αλλα τα στρωνουμε στον πατο της κατσαρολας ωστε με τον βρασμο να μη μας πιασει το φαγητο.

- Με ενα κουταλι βαζουμε λιγη γεμιση,

- διπλωνουμε λιγο,

- παιρνουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα του φυλλου και τα διπλωνουμε προς τα μεσα ωστε να μη μας βγει η γεμιση απο πλαι,

- και το ρολαρουμε.

- Με τον ιδιο τροπο συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,Στρωνουμε με την σειρα τους ντολμαδες κυκλικα τον εναν διπλα στον αλλον,

- προσθετουμε νερο ισα να τους καλυψουμε,ριχνουμε το ελαιολαδο,αλατι

- βαζουμε ενα πιατο αναποδα απο πανω τους για να μην χοροπηδανε στον βρασμο κλεινουμε με το καπακι και τους αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια για κανα 45λεπτο περιπου να βρασουν.

- Αφου βρασουν

- βαζουμε στο μουλτι τον χυμο λεμονιων,ζουμακι απο τους ντολμαδες (με προσοχη θα πρεπει να το αφαιρεσουμε απο την κατσαρολα,) το κορν φλαουρ το χτυπαμε

- και το ριχνουμε επανω στους ντολμαδες.

- Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου τους βαζουμε παλι στην φωτια να παρουν κανα δυο βρασεις να δεσει -πηξει η σαλτσουλα και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Δεκεμβρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ