Μέθοδος Εκτέλεσης
- Δειτε ΕΔΩ την προετοιμασια του λαχανου.
Σε τηγανι αντικολλητικο ριχνουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το πρασο,τα κρεμμυδια,σκορδο,πιπερια
και τα σωταρουμε για κανα 2 λεπτα.
- Κατοπιν ριχνουμε το ρυζι
- και τα σωταρουμε τωρα ολα μαζι μεχρι να δουμε το ρυζι να γινεται διαφανο.Τοτε ριχνουμε το νερο
- και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει μεχρι να σωθουν τα υγρα.Στο διαστημα αυτο ανακατευουμε που και που να μην πιασει το ρυζι.
- Αφαιρουμε απο την φωτια και ριχνουμε τον ανηθο,μαιντανο δυοσμο,αλατι πιπερι
- ανακατευουμε και αφηνουμε λιγο την γεμιση να κρυωσει.
- Διαλεγουμε σωστα φυλλα απο το βρασμενο λαχανο,κοβουμε τα κοτσανια τα οποια δεν πεταμε αλλα τα στρωνουμε στον πατο της κατσαρολας ωστε με τον βρασμο να μη μας πιασει το φαγητο.
- Με ενα κουταλι βαζουμε λιγη γεμιση,
- διπλωνουμε λιγο,
- παιρνουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα του φυλλου και τα διπλωνουμε προς τα μεσα ωστε να μη μας βγει η γεμιση απο πλαι,
- και το ρολαρουμε.
- Με τον ιδιο τροπο συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,Στρωνουμε με την σειρα τους ντολμαδες κυκλικα τον εναν διπλα στον αλλον,
- προσθετουμε νερο ισα να τους καλυψουμε,ριχνουμε το ελαιολαδο,αλατι
- βαζουμε ενα πιατο αναποδα απο πανω τους για να μην χοροπηδανε στον βρασμο κλεινουμε με το καπακι και τους αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια για κανα 45λεπτο περιπου να βρασουν.
- Αφου βρασουν
- βαζουμε στο μουλτι τον χυμο λεμονιων,ζουμακι απο τους ντολμαδες (με προσοχη θα πρεπει να το αφαιρεσουμε απο την κατσαρολα,) το κορν φλαουρ το χτυπαμε
- και το ριχνουμε επανω στους ντολμαδες.
- Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου τους βαζουμε παλι στην φωτια να παρουν κανα δυο βρασεις να δεσει -πηξει η σαλτσουλα και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Δεκεμβρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ