Παραδοσιακη πιτα της Κιμωλου,μια ελληνικη παραλλαγη της ιταλικης πιτσας.
Κρυβει μεσα της ολη την απλοτητα και την νοστιμια του κυκλαδιτικου νησιου.
Το σιγουρο ειναι οτι θα σας εντυπωσιασει η νοστιμια της αν και τοσο απλη!
60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
αλευρι 750 γρ. σκληρο
ελαιολαδο 4 κ.σουπας
μαγια 1 φακελακι ξερη (σκονη)
ζαχαρη 1/2 κ.γλυκου
αλατι 1 κ.γλυκου
νερο χλιαρο οσο σηκωσει(περιπου 1 ποτηρι νερου και κατι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ντοματες 3 ωριμες και σφιχτες
κρεμμυδια 3 ξερα
πιπεριες 2 χρωματιστες(εγω εβαλα 2 πρασινες)
ελαιολαδο 1/4 φλ.τσαγιου
ριγανη 1 κ.γλυκου
ελιες Λιγες ψιλοκομμενες
αλατι
πιπερι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κοσκινιζουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα,
ριχνουμε την μαγια την ζαχαρηπροσθετουμε το λαδι
και τριβουμε το αλευρι με τα υπολοιπα υλικα με τα δαχτυλα
Λιγο λιγο προσθετουμε το νερο και το αλατι
και ζυμωνουμε
μεχρινα εχουμε μια ζυμη ομοιομορφη που δεν κολλαει στα χερια.
Λαδωνουμε ελαφρα ενα μπολ βαζουμε μεσα την ζυμη και την σκεπαζουμε με μεμβρανη η'μια πετσετα για 1 ωρα περιπου
ναδιπλασιαστει σε ογκο.
Στο μεταξυ αφαιρουμε τους σπορους απο τις ντοματες και τα υγρα τουςκαι τις ψιλοκοβουμε σε καρε,επισης σε καρε κοβουμε κρεμμυδια και πιπεριες.Μολις η ζυμη μας ειναι ετοιμη λαδωνουμε ρηχο ταψι 36 εκ.η'το ρηχο ταψι του φουρνου.Με τα δαχτυλα απλωνουμε τη ζυμη μεχρι να πιασει ολη την επιφανεια του ταψιου.
Τοποθετουμε επανω τα ψιλοκομμενα λαχανικα,ντοματες κρεμμυδια,πιπεριες,και τις ελιες ψιλοκομμενες.
Πασπαλιζουμε με την ριγανη και αλατοπιπερωνουμε την λαδενια.Περιχυνουμε και το ελαιολαδο
και ψηνουμε στους 170 βαθμους στην τελευταια σχαρα για 50 λεπτα ( αναλογα τον φουρνο)μεχρι να ροδισει η λαδενια.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ