Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το καλαμποκελαιο την ζαχαρη τον χυμο πορτοκαλιου οπου εχουμε διαλυσει μεσα σε αυτον την σοδα μαγειρικης και ανακατευουμε με τον αβγοδαρτη.
- Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα πορτοκαλιου,κανελα γαρυφαλλο,κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα και παλι.
- Τελος προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι λιγο λιγο και ζυμωνουμε ελαφρα να ενσωματωθει με τα υπολοιπα υλικα.
- Δεν ζυμωνουμε πολυ για να μην αποβαλει η ζυμη το λαδι.
- Κοβουμε λιγη λιγη ζυμη σαν ενα καρυδι περιπου σε μεγεθος,και πλαθουμε διαφορα σχεδια.
- Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει αντικολλητικη λαδοκολλα,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
Tip:Εγω θελησα να δωσω μια πιο ομορφη εμφανιση και εξτρα γευση,και ελιωσα σε μπεν μαρι κουβερτουρα βουτηξα το μισο κουλουρακι μεσα σε αυτην,τα αφησα σε λαδοκολλα πασπαλισα ξηρους καρπους και τριμμενη ινδικη καρυδα .
Η συνταγη ειναι της Pastry shef Markelas Pappa.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Μαρτίου 2018
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ