ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Μυρωδατα λαδοκουλουρα με αρωματα κανελας γαρυφαλλου και πορτοκαλιου για το καφεδακι εν οψει νηστειας και οχι μονο...!!!!

svg90
Μερίδες: 80
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Καλαμποκελαιο 380 ml
    Ζαχαρη 270 γρ.
    Φυσικο χυμο πορτοκαλιου 300 ml
    Ξυσμα πορτοκαλιου 1 τεμ.
    Κανελα τριμμενη 2 κ.γλυκου
    Γαρυφαλλο τριμμενο 1/2 κ.γλυκου
    Κονιακ 80 ml
    Αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο 1 κιλο
    Σουσαμι για πασπαλισμα
    Μαγειρικη Σοδα 1/2 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το καλαμποκελαιο την ζαχαρη τον χυμο πορτοκαλιου οπου εχουμε διαλυσει μεσα σε αυτον την σοδα μαγειρικης και ανακατευουμε με τον αβγοδαρτη.
  2. Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα πορτοκαλιου,κανελα γαρυφαλλο,κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα και παλι.
  3. Τελος προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι λιγο λιγο και ζυμωνουμε ελαφρα να ενσωματωθει με τα υπολοιπα υλικα.
  4. Δεν ζυμωνουμε πολυ για να μην αποβαλει η ζυμη το λαδι.
  5. Κοβουμε λιγη λιγη ζυμη σαν ενα καρυδι περιπου σε μεγεθος,και πλαθουμε διαφορα σχεδια.
  6. Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει αντικολλητικη λαδοκολλα,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
Tip:Εγω  θελησα να δωσω μια πιο ομορφη εμφανιση και εξτρα γευση,και ελιωσα σε μπεν μαρι κουβερτουρα  βουτηξα το μισο κουλουρακι μεσα σε αυτην,τα αφησα σε λαδοκολλα πασπαλισα ξηρους καρπους και τριμμενη ινδικη καρυδα . Η συνταγη ειναι της Pastry shef Markelas Pappa.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Μαρτίου 2018