ΖΥΜΑΡΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Ενα πραγματικα πεντανοστιμο πιατο για ολη την οικογενεια και οχι μονο. Μαγειρεψτε το οπως αναφερω πιο κατω και θα το λατρεψετε. Απολαυστε το!!! Για ενα ταψι 34 επι 26

Συστατικά

  • λαζανια 18
    κιμα κοτοπουλο 500 γρ.
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. τριμμενες στο μουλτι μαζι με το κρεμμυδι
    λευκο κρασι 100 ml
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματα 1 κ.σουπας παστα
    δυοσμο 10 φυλλαρακια φρεσκο ψιλοκομμενο
    μπαχαρι 5 με 6 κοκους
    κανελα 2 πρεζες τριμμενη
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    mix πιπεριων φρεσκοτριμμένο
    αλατι
    νερο 250 -300 ml ζεστο
    γκουντα 350 γρ.τυρι τριμμενο
    φυτινη 50 γρ. σε μικρα κομματακια
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε να ζεσταθει το ελαιολαδο. Προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε μεχρι να μαραθουν.
  2. Κατοπιν προσθετουμε και τον κιμα
  3. και τα σωταρουμε ολα μαζι
  4. μεχρι να αλλαξει χρωμα ο κιμας και γινει λευκος.
  5. Σβηνουμε με το κρασι.
  6. Αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε την παστα ντοματας και τα ψιλοκομμενα ντοματακια.
  7. Ριχνουμε το πιπερι,την κανελα,το μπαχαρι την ζαχαρη προσθετουμε το ζεστο νερο σκεπαζουμε,και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει ο κιμας 30 με 35 λεπτα.
  8. Τελος προσθετουμε το αναλογο αλατι τον ψιλοκομμενο δυοσμο ανακατευουμε και τον αφηνουμε κατα μερος. Θελουμε ο κιμας μας να ειναι ζουμερος με αρκετη σαλτσουλα και οχι στεγνος.
  9. Παιρνουμε το ταψι μας,βαζουμε μια στρωση κιμα σε ολη την επιφανεια του ταψιου,σκεπαζουμε με μια σειρα απο λαζανια,
  10. παλι κιμα πασπαλιζουμε με τυρι ολη την επιφανεια,
  11. και παμε παλι απο την αρχη,σκεπαζουμε με λαζανια,
  12. κιμα τυρια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  13. Πασπαλιζουμε τελος με τυρι και σκορπαμε σε διαφορα σημεια του φαγητου λιγα κομματακια φυτινης.
  14. Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο το ταψι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα. Αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο και ψηνουμε για 10 λεπτα μεχρι να κανει μια ωραια κρουστα.
  15. Αφηνουμε να σταθει το φαγητο μας εκτος φουρνου ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε σε κομματια για να σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Μαΐου 2016