Γιατι η δικη μου πεθερα μαγειρευει καλυτερα απο την δικη σου...
Υπεροχους λουκουμαδες τραγανους εξωτερικα και αφρατους εσωτερικα,σε ελαχιστο χρονο
με την ακολουθη συνταγη..
Απολαυστε τους!!!
Συστατικά
νερο 200 ml χλιαρο
σοδα (ανθρακουχο νερο) 500 ml χλιαρη
μαγια 1 φακελακι ξερη 8 γρ.
ζαχαρη 1 κ.γλυκου
αλατι 1 πρεζα
ελαιολαδο 1 κ.σουπας
αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις
καλαμποκελαιο για το τηγανισμα
μέλι η’σοκολατα λιωμενη
κανελα τριμμενη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ προσθετουμε την μαγια,την ζαχαρη το χλιαρο νερο
τα διαλυουμε καλα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια για ενα 10λεπτο περιπου.
Σε αλλο μπολ προσθετουμε το αλευρι το αλατι ανακατευουμε,προσθετουμε το ελαιολαδο,και κατοπιν προσθετουμε την ενεργοποιημενη μαγια,και την χλιαρη σοδα.
Ανακατευουμε πολυ καλα να μην εχουμε σβολους απο το αλευρι
και να εχουμε μια ρευστη ζυμη.
Σκεπαζουμε με σελοφαν το μπολ και αφηνουμε 20 λεπτα μεχρι να φουσκωσει η ζυμη μας.
Σε βαθια και φαρδια κατσαρολα βαζουμε μπολικο καλαμποκελαιο να ζεσταθει καλα,
και με ενα κουταλι της σουπας παιρνουμε κουταλιες απο το μιγμα
και ριχνουμε με την φορα της μυτης του κουταλιου στο λαδι ζυμη.
Καθε τοσο βρεχουμε το κουταλι μας με νερο οπου εχουμε βαλει σε ενα ποτηρι.
Βαζουμε τοσες κουταλιες ωστε να μπορουν να τηγανιστουν σωστα να εχουν περιθωριο μεταξυ τους.
Τους αφηνουμε να τηγανιστουν σωστα μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο τραγανο χρωμα,γυριζοντας τους καθ'ολη την ωρα τηγανισματος.
Τους αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι,
και τους συνοδευουμε με μπολικο μελι και κανελα τριμμενη η'λιωμενη σοκολατα.
Οπως και να επιλεξετε να τους φατε ειναι φανταστικοι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα