ΓΛΥΚΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ!!!

svg60
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλεύρι 500 γραμμ. που φουσκώνει μόνο του
    μαγιά 1 φακελάκι σκόνη
    μέλι 1 κ.σ. θυμαρίσιο
    αλάτι 1 κ.γλ. (κοφτό)
    νερό περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    μέλι θυμαρίσιο για γαρνιρισμα
    κανέλα για γαρνιρισμα
    σουσάμι καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι 
  2. και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό 
  3. μέχρι να γίνει παχύς χυλός.
  4.  Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. 
  5. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.
  6.  Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. 
  7. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
  8.  Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.
  9.  Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.
  10. (Εγω τους συνοδεψα και με παγωτο,που ταιριαζει απολυτα)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Σεπτεμβρίου 2011