Τα υλικα της μαγειριτσας τυλιγμενα σε πακετο με τραγανα φυλλα κρουστας!!!
Εξαιρετικο ορεκτικο μεζεδακι για το τραπεζι της Αναστασης και του Πασχα.
Αξιζουν να δοκιμαστουν!!!
50
Μερίδες: 10 κομμάτια
Δύσκολο
Συστατικά
αρνισια συκωταρια 700 γρ.
φυλλο κρουστας 500 γρ. για πιτες
κρεμμυδια 5 φρεσκα ολοκληρα ψιλοκομμενα
κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
ρυζι 1/2 κρασοποτηρο καρολινα
λευκο κρασι 1 σφηνακι
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμενο
ελαιολαδο 80 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε την συκωταρια και την βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να βρασει για 10 λεπτα.
Κατοπιν την πλενουμε πολυ καλα ,και την ψιλοκοβουμε σε πολυ μικρα ψιλα κομματακια.
Σε τηγανι αντικολλητικο ριχνουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε την ψιλοκομμενη συκωταρια με τα κρεμμυδια ξερο και φρεσκα
και τα σωταρουμε ολα μαζι για 2 λεπτα.
Κατοπιν σβηνουμε με το κρασι αφηνουμε να εξατμιστει λιγο
και προσθετουμε το ρυζι
μαζι με ενα νεροποτηρο νερο
και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασουν μεχρι να σωθουν ολα τα υγρα,ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε τον ανηθο,αλατοπιπερο
ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη την γεμιση εκτος φωτιας,ειναι ετοιμη.
Παιρνουμε ενα φυλλο το χωριζουμε στα 2 με μαχαιρι,
αλειφουμε με ελαιολαδο το φυλλο
το διπλωνουμε το αλειφουμε ξανα, και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση.
Διπλωνουμε προς τα μεσα τα πλαινα φυλλα,
λαδωνουμε ξανα και αρχιζουμε
να ρολαρουμε το φυλλο.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα τα αλειφουμε απο πανω με ελαιολαδο
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1/2 ωρα περιπου μεχρι να παρουν χρωμα.
Τρωγονται ζεστα αλλα και κρυα πολυ ευχαριστα!!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ