Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα τα οστρακα μας,τα βαζουμε σε κατσαρολιτσα στην φωτια με μιση κουπα νερο και το κρασι και τα αφηνουμε μεχρι να παρουν μια βραση και κλεινουμε το ματι.
Με τον τροπο αυτο θα ανοιξουν τα οστρακα και θα βγαλουν αυτο το υπεροχο νερο τους με το θαλασσινο αρωμα.Σουρωνουμε το νερο με βαμβακι η'φιλτρο καφε και το αφηνουμε κατα μερος.
Βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν σε μπολικο αλατισμενο νερο για 5-7 λεπτα
και τα αφηνουμε στο νερο με κλειστη πλεον τη φωτια.
Σε τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο ριχνουμε το σκορδο να βγαλει το αρωμα του για λιγο
και ριχνουμε αμεσως τις ντοματες και το νερο απο τα οστρακα.
Αφηνουμε να βρασει για 2-3 λεπτα και ριχνουμε τα οστρακα τις καθαρισμενες γαριδες
ανακατευουμε καλα τα αφηνουμε να βρασουν για 2- 3 λεπτα
σβηνουμε την φωτια και προσθετουμε αλατι,πιπερι προεραιτικα την πιπερια,(ταιριαζει στο φαγητο)
και τελος τα μακαρονια στεγνα χωρις τα νερα τους.
Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα
και σερβιρουμε αμεσως με ψιλοκομμενο φρεσκο μαιντανο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Σεπτεμβρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο