Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβους την μελιτζανα,την βαζουμε σε
αλατισμενο νερο για 1/2 ωρα να ξεπικρισει και στην συνεχεια την
στραγγιζουμε απο τα υγρα της.
- Κοβουμε σε κυβους και το κολοκυθι,και τις πιπεριες τις κοβουμε σε λεπτα μπαστουνακια.
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε σε βαθυ τηγανι οπου εχουμε
βαλει τις 4 κουταλιες ελαιολαδο να ζεσταθει.
- Στην συνεχεια προσθετουμε τις πιπεριες,
- μελιτζανα κολοκυθι,τα σωταρουμε
μεχρι να μαλακωσουν,
- ριχνουμε τα ντοματακια,το χυμο ντοματας,
- πιπερακι,την ζαχαρη,
και αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχρι να πηξει η σαλτσα και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
- Βραζουμε τα μακαρονια με τον γνωστο τροπο,να κρατανε λιγο(al dente)
- τα σουρωνουμε και τα λαδωνουμε με τις υπολοιπες 4 κουταλιες ελαιολαδο.
Στρωνουμε τα μισα μακαρονια σε ενα ταψι,ριχνουμε απο πανω τη μιση σαλτσα
- τα τριμμενα τυρια,
- απο πανω τα υπολοιπα μακαρονια,την υπολοιπη σαλτσα
τριμμενα τυρια, μερικες φετες τυρι του τοστ,λιγη τριμμενη φρυγανια και το βουτυρο.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Απριλίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως