ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!

svg90
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • μακαρονια 500 γρ.σπαγγετι η’αλλα μακαρονια της αρεσκειας σας
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    μελιτζανες 1 κομμενη σε μικρους κυβους
    κολοκυθια 1 κομμενο σε μικρους κυβους
    πιπεριες 2 χρωματιστες οτι χρωμα θελετε
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματοχυμο 1/2 ποτηρι νερου
    μυζηθρα Ξερη τριμμενη οση θελετε
    κασερι τριμμενο οσο θελετε
    τυρι Μερικες φετες του τοστ
    φρυγανια τριμμενη Λιγη
    ζαχαρη 1 πρεζα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο 8 κουταλιες σουπας
    βουτυρο 4-5 κομματακια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβους την μελιτζανα,την βαζουμε σε αλατισμενο νερο για 1/2 ωρα να ξεπικρισει και στην συνεχεια την  στραγγιζουμε απο τα υγρα της.
  2. Κοβουμε σε κυβους και το κολοκυθι,και τις πιπεριες τις κοβουμε σε λεπτα μπαστουνακια. Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε σε βαθυ τηγανι οπου εχουμε  βαλει τις 4 κουταλιες ελαιολαδο να ζεσταθει.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε τις πιπεριες,
  4. μελιτζανα κολοκυθι,τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν,
  5. ριχνουμε τα ντοματακια,το χυμο ντοματας,
  6. πιπερακι,την ζαχαρη, και αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχρι να πηξει η σαλτσα και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  7. Βραζουμε τα μακαρονια με τον γνωστο τροπο,να κρατανε λιγο(al dente)
  8. τα σουρωνουμε και τα λαδωνουμε με τις υπολοιπες 4 κουταλιες ελαιολαδο. Στρωνουμε τα μισα μακαρονια σε ενα ταψι,ριχνουμε απο πανω τη μιση σαλτσα
  9. τα τριμμενα τυρια,
  10. απο πανω τα υπολοιπα μακαρονια,την υπολοιπη σαλτσα τριμμενα τυρια, μερικες φετες τυρι του τοστ,λιγη τριμμενη φρυγανια και το βουτυρο.
  11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Απριλίου 2011