ΖΥΜΑΡΙΚΑΣΑΛΑΤΕΣ

Μακαρονοσαλατα Ευκολη Πεντανοστιμη σε 5′ Κρύα Σαλάτα Ζυμαρικών Γρηγορη Καλοκαιρινη Σαλατα

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Τριβελλακι Ζυμαρικα 500 γρ
    Τονο σε Ηλιελαιο 320γρ
    Καλαμποκι Κονσερβα 300γρ
    Κοκκινα Φασολια Κονσερβα 400γρ
    πρασινη Πιπερια κομμένη σε κύβους 1 τεμ
    ελιες Χωρις Κουκουτσια κομμένες σε ροδέλλες 120γρ
    Μαγιονεζα 5 κουτ. σούπας γεμάτες
    Αλατι
    Πιπερι Φρεσκοτριμμένο
    Μαιντανό Ψιλοκομμένο και τοματινια κομμενα στη μεση για σερβιρισμα
    Φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα τεμ.3

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τγο ανάλογο αλάτι
  2. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε για λίγο και τα αφήνουμε να βράσουν λιγότερο απο τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία και να είναι al dente.
  3. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό να φύγει το άμυλο για να μήν κολλάνε μεταξύ τους.
  4. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά απο τα νερά και τα τοποθετούμε σε 1 μεγάλη σαλατιέρα
  5. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις ελιές, την πιπεριά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 5 γεμάτες φουσκωτές κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
  7. Αν θέλουμε την καταναλώνουμε άμεσα η την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και τοματίνια.
  8. Καλή Επιτυχία και Καλή σας  όρεξη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Ιουνίου 2022