ΛΑΧΑΝΙΚΑΠΙΤΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

Πεντανοστιμη,αρωματικη,με ωραια υλικα που δενουν μεταξυ τους και γρηγορη στην παρασκευη της. Απολαυστε την !!!

Μερίδες: 20 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μανιταρια 300 γρ.ασπρα σε φετες
    κρεμμυδι 3 ξερα κομμενα σε φετες
    κρεμμυδια 3 φρεσκα κομμενα ροδελες
    πρασα 2 το λευκο μερος ψιλοκομμενα
    πρασινη πιπερια 1 στρογγυλη μεγαλη κομμενη σε καρε
    πιπερια 1 φλωρινης μεγαλη κομμενη σε καρε
    ντοματίνια 150 γρ. κομμενα στα τεσσερα
    κίτρινα τυριά 200 γρ.μιξ που λιωνουν
    μαιντανο λιγο ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 150 ml για το σωταρισμα λαχανικων + 1 φλ.τσαγιου για τα φυλλα
    αλατι
    πιπερι μπόλικο φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο 2 πρεζες
    φυλλα κρουστας 6 για πιτες εμποριου η’σπιτικο φυλλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε το λαδι σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει ελαφρα και ριχνουμε κρεμμυδια,πρασα,πιπεριες
  2.  και τα σωταρουμε μεχρι να πεσει λιγο ο ογκος τους και ψιλομαραθουν
  3.  και κατοπιν προσθετουμε τα μανιταρια
  4.  ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν,
  5. προσθετουμε τα ντοματινια
  6.  ανακατευουμε,κοιταμε να εχουν σωθει ολα τα υγρα
  7. και τελος προσθετουμε τον μαιντανο,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο
  8.  ανακατευουμε αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε τα τυρια ανακατευοντας.
  9. Αφηνουμε να κρυωσει η γεμιση μεχρι να ετοιμασουμε τα φυλλα.
  10. Λαδωνουμε καλα ενα ταψι Νο32 επι 26 στρωνουμε τρια φυλλα κατω αφηνοντας τις ακρες των φυλλων εξω απο το ταψι λαδωνουμε ενα ενα φυλλο πεταχτα με πινελο.
  11. Προσθετουμε την γεμιση την ισιωνουμε καλα σε ολη την επιφανεια του ταψιου,
  12. στρωνουμε μεσα στην γεμιση τα φυλλα που εξεχουν λαδωνοντας τα ενα ενα,
  13. σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα σουρωτα μεσα στο ταψι (οχι να εξεχουν τα φυλλα εκτος ταψιου) λαδωμενα και αυτα πεταχτα με το πινελο ενα ενα,
  14. χαραζουμε την πιτα σε κομματια ραντιζουμε με λαδι και λιγο νερακι
  15. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα περιπου να παρει ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα η πιτα. Για να δουμε αν εχει ψηθει η πιτα μας,και γενικα οι πιτες μας αν κουνησουμε το ταψι μας και κουνιεται η βαση της πιτας τοτε εχει ψηθει.
  16. Την αφαιρουμε την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε. Αν αφαιρεσουμε τα τυρια τρωγεται και στην νηστεια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Μαρτίου 2015