

- 20 κομμάτια Μερίδες
Συνταγής
Εκτύπωση
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!
Πεντανοστιμη,αρωματικη,με ωραια υλικα που δενουν μεταξυ τους και γρηγορη στην παρασκευη της.
Απολαυστε την !!!
Συστατικά
- μανιταρια - 300 γρ.ασπρα σε φετες
- κρεμμυδι - 3 ξερα κομμενα σε φετες
- κρεμμυδια - 3 φρεσκα κομμενα ροδελες
- πρασα - 2 το λευκο μερος ψιλοκομμενα
- πρασινη πιπερια - 1 στρογγυλη μεγαλη κομμενη σε καρε
- πιπερια - 1 φλωρινης μεγαλη κομμενη σε καρε
- ντοματίνια - 150 γρ. κομμενα στα τεσσερα
- κίτρινα τυριά - 200 γρ.μιξ που λιωνουν
- μαιντανο - λιγο ψιλοκομμενο
- ελαιολαδο - 150 ml για το σωταρισμα λαχανικων + 1 φλ.τσαγιου για τα φυλλα
- αλατι
- πιπερι - μπόλικο φρεσκοτριμμένο
- μοσχοκαρυδο - 2 πρεζες
- φυλλα κρουστας - 6 για πιτες εμποριου η’σπιτικο φυλλο
Εκτέλεση
- Βαζουμε το λαδι σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει ελαφρα και ριχνουμε κρεμμυδια,πρασα,πιπεριες
- και τα σωταρουμε μεχρι να πεσει λιγο ο ογκος τους και ψιλομαραθουν
- και κατοπιν προσθετουμε τα μανιταρια
- ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν,
- προσθετουμε τα ντοματινια
- ανακατευουμε,κοιταμε να εχουν σωθει ολα τα υγρα
- και τελος προσθετουμε τον μαιντανο,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο
- ανακατευουμε αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε τα τυρια ανακατευοντας.
- Αφηνουμε να κρυωσει η γεμιση μεχρι να ετοιμασουμε τα φυλλα.
- Λαδωνουμε καλα ενα ταψι Νο32 επι 26 στρωνουμε τρια φυλλα κατω αφηνοντας τις ακρες των φυλλων εξω απο το ταψι λαδωνουμε ενα ενα φυλλο πεταχτα με πινελο.
- Προσθετουμε την γεμιση την ισιωνουμε καλα σε ολη την επιφανεια του ταψιου,
- στρωνουμε μεσα στην γεμιση τα φυλλα που εξεχουν λαδωνοντας τα ενα ενα,
- σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα σουρωτα μεσα στο ταψι (οχι να εξεχουν τα φυλλα εκτος ταψιου) λαδωμενα και αυτα πεταχτα με το πινελο ενα ενα,
- χαραζουμε την πιτα σε κομματια ραντιζουμε με λαδι και λιγο νερακι
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα περιπου να παρει ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα η πιτα.
Για να δουμε αν εχει ψηθει η πιτα μας,και γενικα οι πιτες μας αν κουνησουμε το ταψι μας και κουνιεται η βαση της πιτας τοτε εχει ψηθει. - Την αφαιρουμε την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.
Αν αφαιρεσουμε τα τυρια τρωγεται και στην νηστεια.