ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ!!!

Υπεροχη,μυρωδατη και πολυ γευστικη...!!! Δοκιμαστε και εσεις να φτιαξετε μαρμελαδα κυδωνι για τα ομορφα πρωινα των αγαπημενων σας προσωπων!!!

svg15
Μερίδες: 2 βάζα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κυδωνια 1 κιλο τριμμενα στο χοντρο μερος του τριφτη (καθαρο βαρος καθαρισμενα απο φλουδες κουκουτσια και σκληρα μερη του φρουτου)
    ζαχαρη 1 κιλο
    φυλλα αρμπαροριζας 4-5
    βανιλετα 1 φακ.
    χυμό λεμόνι απο μισο λεμονι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε τα κυδωνια,καθαριζουμε φλουδες και τον εσωτερικο φλοιο του φρουτου,τα κοβουμε σε κομματια και τα τριβουμε στο χοντρο μερος του τριφτη.Τα βαζουμε σε κατσαρολα προσθετουμε την ζαχαρη
  2.  και 300 ml νερο.
  3. Αφηνουμε να παρει βραση σε δυνατη φωτια ανακατευουμε και χαμηλωνουμε απο το 9 στο 6 σε μετρια φωτια δηλαδη να βρασει.
  4. Στη μεση του βρασμου ριχνουμε τα αρωματικα ανακατευουμε και αφηνουμε να βρασει
  5.  μεχρι να δεσει η μαρμελαδα-πηξει.
  6. Προς το τελος ριχνουμε τον χυμο λεμονιου ανακατευουμε αφηνουμε να παρει κανα 2 βρασεις και αφαιρουμε απο την φωτια.Προσοχη θελει προς το τελος να ανακατευουμε γιατι εχει την ιδιοτητα να κολλαει.Στα 30 με 35 λεπτα εμενα ηταν ετοιμη.
  7. Αφαιρουμε τα φυλλα του φυτου και την μοιραζουμε σε αποστειρωμενα βαζακια οσο ειναι καυτη,τα κλεινουμε και τα αναποδογυριζουμε ωστε να εχουμε πληρη κονσερβοποιηση.
  8. Αφου κρυωσουν τοποθετουμε τα βαζακια στο ντουλαπι..μονο οταν ανοιξουμε καποιο βαζο για να το χρησιμοποιησουμε τοτε το φυλαμε στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Νοεμβρίου 2013